Φωτογραφίες: Automedia

Πλην της επικείμενης πρεμιέρας του Q4 e-tron Concept το οποίο, θα αναλάβει από την έκθεση της Γενεύης, να προϊδεάσει για την επόμενη ηλεκτρική προσθήκη στην γκάμα της Audi με την μορφή ενός coupe SUV στο μέγεθος του Q3, η γερμανική φίρμα εξελίσσει ήδη και εξίσου δυναμικού προσανατολισμού, Sportback έκδοση για το ήδη γνωστό e-Tron.

Έχοντας ως αφετηρία την ίδια αρχιτεκτονική με το ήδη γνωστό e-Tron και υιοθετώντας όμοια χαρακτηριστικά, η Sportback έκδοση αναμένεται να προσφέρει συνδυαστική ισχύ 408 ίππων προερχόμενη από δύο ηλεκτροκινητήρες, τοποθετημένους στον μπροστινό και τον πίσω άξονα, διάταξη που συνεπάγεται επίσης την μετάδοση της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς.

Το ίδιο θα ισχύσει και την μπαταρία η οποία θα είναι αντίστοιχη του ήδη γνωστού e-Tron προσφέροντας αυτονομία 418 χλμ. Από τις προδιαγραφές της νέας έκδοσης δεν θα λείψει το σοφιστικέ σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας κατά την επιβράδυνση καθώς και η δυνατότητα φόρτισης των μπαταριών μέσω υπεταχυφορτιστή 150 kW.

Ανάλογη με το e-Tron αναμένεται να είναι και η εξοπλιστική εικόνα της έκδοσης Sportback που θα περιλαμβάνει όλες τις τεχνολογίες αιχμής με τις οποίες η Audi φρόντισε να εξοπλίσει το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο ευρείας παραγωγής.

Εκεί που θα υπάρξει διαφορά εκτός της προφανούς σχεδιαστικής που κατατάσσει το e-Tron Sportback στην κατηγορία των coupe SUV, θα είναι σε επίπεδο πρακτικότητας, καθώς η νέα coupe χάραξη της οροφής, αναμένεται να περιορίσει κάπως το διαθέσιμο καθ΄ύψος χώρο για τους επιβάτες του πίσω καθίσματος καθώς την χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ η οποία αναμένεται να μειωθεί κατά περίπου 50 λίτρα, χωρίς βέβαια να υπάρξουν επιπτώσεις στον αποθηκευτικό χώρο των 60 λίτρων που φιλοξενείται κάτω από το καπό του e-Tron.

Ως αντιστάθμισμα για την θυσία σε χωροταξικό επίπεδο, το e-Tron Sportback αναμένεται να προσφέρει μια συνολικά πιο σπορ οδική συμπεριφορά χάρη στις παρεμβάσεις των μηχανικών της Audi, στη γεωμετρία της ανάρτησης ενώ κάθε άλλο παρά πρέπει να αποκλειστούν οφέλη σε επίπεδο κατανάλωσης ενέργειας με δεδομένη την αεροδυναμικότερη σχεδίαση της coupe SUV έκδοσης.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα άφιξης του νέου SUV της Audi το οποίο θα συνδυάζει την ηλεκτροκίνηση με μια πιο δυναμική εικόνα αναμένεται πριν την λήξη του έτους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο