Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Audi e-Tron Sportback: Ηλεκτρισμός στην coupe SUV διάσταση

Audi e-Tron Sportback: Ηλεκτρισμός στην coupe SUV διάσταση

H γερμανική φίρμα μεταφέρει το σκεπτικό και την τεχνολογία του e-Tron στην coupe SUV διάσταση, όπως μαρτυρούν οι εικόνες ενός αντίστοιχου υπό εξέλιξη πρωτότυπο που συνελήφθη κατά τη διάρκεια δοκιμών εξέλιξης.

Φωτογραφίες: Automedia

Πλην της επικείμενης πρεμιέρας του Q4 e-tron Concept το οποίο, θα αναλάβει από την έκθεση της Γενεύης, να προϊδεάσει για την επόμενη ηλεκτρική προσθήκη στην γκάμα της Audi με την μορφή ενός coupe SUV στο μέγεθος του Q3, η γερμανική φίρμα εξελίσσει ήδη και εξίσου δυναμικού προσανατολισμού, Sportback έκδοση για το ήδη γνωστό e-Tron.

Έχοντας ως αφετηρία την ίδια αρχιτεκτονική με το ήδη γνωστό e-Tron και υιοθετώντας όμοια χαρακτηριστικά, η Sportback έκδοση αναμένεται να προσφέρει συνδυαστική ισχύ 408 ίππων προερχόμενη από δύο ηλεκτροκινητήρες, τοποθετημένους στον μπροστινό και τον πίσω άξονα, διάταξη που συνεπάγεται επίσης την μετάδοση της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς.

Το ίδιο θα ισχύσει και την μπαταρία η οποία θα είναι αντίστοιχη του ήδη γνωστού e-Tron προσφέροντας αυτονομία 418 χλμ. Από τις προδιαγραφές της νέας έκδοσης δεν θα λείψει το σοφιστικέ σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας κατά την επιβράδυνση καθώς και η δυνατότητα φόρτισης των μπαταριών μέσω υπεταχυφορτιστή 150 kW.

Ανάλογη με το e-Tron αναμένεται να είναι και η εξοπλιστική εικόνα της έκδοσης Sportback που θα περιλαμβάνει όλες τις τεχνολογίες αιχμής με τις οποίες η Audi φρόντισε να εξοπλίσει το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο ευρείας παραγωγής.

Εκεί που θα υπάρξει διαφορά εκτός της προφανούς σχεδιαστικής που κατατάσσει το e-Tron Sportback στην κατηγορία των coupe SUV, θα είναι σε επίπεδο πρακτικότητας, καθώς η νέα coupe χάραξη της οροφής, αναμένεται να περιορίσει κάπως το διαθέσιμο καθ΄ύψος χώρο για τους επιβάτες του πίσω καθίσματος καθώς την χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ η οποία αναμένεται να μειωθεί κατά περίπου 50 λίτρα, χωρίς βέβαια να υπάρξουν επιπτώσεις στον αποθηκευτικό χώρο των 60 λίτρων που φιλοξενείται κάτω από το καπό του e-Tron.

Ως αντιστάθμισμα για την θυσία σε χωροταξικό επίπεδο, το e-Tron Sportback αναμένεται να προσφέρει μια συνολικά πιο σπορ οδική συμπεριφορά χάρη στις παρεμβάσεις των μηχανικών της Audi, στη γεωμετρία της ανάρτησης ενώ κάθε άλλο παρά πρέπει να αποκλειστούν οφέλη σε επίπεδο κατανάλωσης ενέργειας με δεδομένη την αεροδυναμικότερη σχεδίαση της coupe SUV έκδοσης.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα άφιξης του νέου SUV της Audi το οποίο θα συνδυάζει την ηλεκτροκίνηση με μια πιο δυναμική εικόνα αναμένεται πριν την λήξη του έτους.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024