Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βερναρδάκης: Με σταυρό στις Ευρωεκλογές, δε θα υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός

Βερναρδάκης: Με σταυρό στις Ευρωεκλογές, δε θα υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός

Ότι «δεν υπάρχει θέμα λίστας» επιβεβαίωσαν και κομματικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στο περιθώριο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων

«Στις ευρωεκλογές θα πάμε με το εκλογικό σύστημα που υπάρχει, δηλαδή με σταυρό. Δε θα υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός», ξεκαθάρισε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο υπουργός Επικρατείας, απέκλεισε το ενδεχόμενο να αλλάξει κάτι σε σχέση με τη σταυροδοσία στις ευρωεκλογές. «Δε νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι στο θέμα της σταυροδοσίας» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Αν θα έπρεπε να αλλάξει κάτι και αυτό θα έπρεπε να το δούμε για τις επόμενες εκλογές είναι να είναι όλη η χώρα μια Περιφέρεια με σταυρό».

Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε πως «θα ήταν στρατηγικό λάθος ο ΣΥΡΙΖΑ να μετατραπεί σε κόμμα της κεντροαριστεράς» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να παραμείνουμε ο σκληρός πόλος της αριστεράς γύρω από τον οποίο θα οικοδομήσουμε συμμαχίες».

Χαρακτήρισε, επίσης, απολύτως διλημματικές τις επόμενες εκλογές «με ευθύνη και του ΚΙΝΑΛ που δεν υπερψήφισε το νόμο για απλή αναλογική» με αποτέλεσμα να μην αποσπάσει 180 βουλευτές ώστε να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές.

«Πρέπει να δημιουργήσουμε στη μεταμνημονιακή περίοδο εκείνους του όρους ενός πλατύ κοινωνικού μετώπου απέναντι στον φιλελευθερισμό και την ακροδεξιά», προειδοποίησε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε ότι «την ίδια ώρα έχουμε τα μάτια μας για συμμαχίες. Θέλουμε τις ωσμώσεις αυτός είναι ο προοδευτικός πόλος».

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «υπάρχει ένα κομμάτι της πραγματικά φιλελεύθερης κεντροδεξιάς το οποίο ενδιαφέρει. Ένα κομμάτι της ήταν και οι ΑΝΕΛ. Ως διάσπαση της κεντροδεξιάς οι ΑΝΕΛ είχαν κοινωνική αναφορά, ενώ σήμερα όχι».

«Πήραμε την ευθύνη για την αλλαγή του κυβερνητικού μείγματος σε πλαίσιο διαφάνειας», ξεκαθάρισε ο ίδιος

Αναφορικά με τη στάση του ΚΙΝΑΛ σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «δεν είναι πολιτική γραμμή αλλά ψυχολογική έκρηξη», προσθέτοντας ότι «προσπαθούμε να απαλλάξουμε από το ψυχαναλυτικό φορτίο το ΚΙΝΑΛ μπαίνοντας στην πολιτική ουσία».

«Εάν το ΚΙΝΑΛ ακολουθήσει πολιτική συνεργασία με τη ΝΔ θα έχει και τα αντίστοιχα αποτελέσματα» σημείωσε ο Χρ.Βερναρδάκης, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «δεν συνομιλούμε με κανένα κεντρικό πρόσωπο από το παλιό καθεστώς».

«Παρά την κρίση υπήρξαν κοινωνικές κατακτήσεις. Βγήκαμε από την κρίση με μεγάλα κομμάτια των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων όρθια. Είναι κατάκτηση του ΣΥΡΙΖΑ. θα θέσουμε στο εκλογικό σώμα ως μία πολιτική που δεν πρέπει να επιστρέψει στο παλιό. αντίθετα πρέπει να έχει συνέχεια η συνέχεια της πολιτικής που ακολουθήσαμε για διεύρυνση της δημοκρατίας των κοινωνικών και των οικονομικών δικαιωμάτων ή επιστροφή σε ένα σύστημα που θα αμφισβητήσεις αυτές τις κατακτήσεις που έστω και σε αυτό το πλαίσιο υπήρξαν».

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπάρχει θέμα λίστας

Ότι «δεν υπάρχει θέμα λίστας» επιβεβαίωσαν και κομματικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στο περιθώριο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Οι πηγές αυτές ξεκαθάριζαν ότι οι ευρωεκλογές θα γίνουν κανονικά με «σταυρό».

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024