Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
120 δόσεις : Οι Θεσμοί απορρίπτουν ρύθμιση για χρέη λίγων χιλιάδων

120 δόσεις : Οι Θεσμοί απορρίπτουν ρύθμιση για χρέη λίγων χιλιάδων

Δεν φαίνεται να βρίσκει πρόσφορο έδαφος μια νέα οριζόντια ρύθμιση για οφειλές προς την εφορία.

Δεν φαίνεται να βρίσκει πρόσφορο έδαφος μια νέα οριζόντια ρύθμιση για οφειλές προς την εφορία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Θεσμοί είναι κάθετα αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και αυτός είναι ο λόγος που το οικονομικό επιτελείο δεν έχει προχωρήσει την πολυαναμενόμενη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του capital.gr, οι Θεσμοί είναι θετικοί μόνο στο να θεσπιστεί μια ρύθμιση για όσους έχουν σημαντικές ληξιπρόθεσμες οφειλές, δηλαδή χρωστούν τουλάχιστον 10.000 ευρώ.

Κι αυτό γιατί θεωρούν ότι μια νέα ρύθμιση για μεσαίες και μικρές φορολογικές οφειλές θα πληγεί η κουλτούρα πληρωμών και τελικά σε μακροπρόθεσμη βάση θα πληγούν τα φορολογικά έσοδα.

Το πρόβλημα είναι, βέβαια, ότι στην συντριπτική πλειονότητά τους οι οφειλέτες χρωστούν ποσά έως 10.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση ήταν το τελευταίο τετράμηνο του 2018 στα 4.064.750. Από αυτούς η συντριπτική πλειονότητα χρωστούσε ποσά έως 10.000 ευρώ.

Ειδικότερα, ληξιπρόθεσμη οφειλή έως 10.000 ευρώ είχαν 3.765.052 φυσικά και νομικά πρόσωπα. Με άλλα λόγια οι εννέα στους δέκα οφειλέτες χρωστούν έως 10.000 ευρώ και οι θεσμοί θέλουν να μείνουν εκτός της όποιας νέας ρύθμισης έρθει.

Η ουσία πίσω από αυτήν τη στάση είναι ότι οι φορολογούμενοι που χρωστούν μικροποσά που είναι και οι περισσότεροι δεν πρέπει να διευκολυνθούν διότι οι θεσμοί θεωρούν αυτήν τη διευκόλυνση ως «επιβράβευσή» τους. Και αυτό διότι θεωρούν ότι μεταξύ αυτών που χρωστούν τα μικροποσά περιλαμβάνονται και πολλοί στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει την υποβολή πρότασης για ρύθμιση για τις φορολογικές οφειλές στην οποία θα μπορούν να ενταχθούν και μικρο-οφειλέτες αλλά με βάση αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Η σχετική ρύθμιση αναμένεται να έρθει τον Απρίλιο.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024