Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ήττα για τον κακό Παναθηναϊκό στη Νέα Σμύρνη

Ήττα για τον κακό Παναθηναϊκό στη Νέα Σμύρνη

Ο (καλός) Πανιώνιος πήρε αυτό που άξιζε με γκολ των Σπιριντόνοβιτς, Σταυρόπουλου, ο (κακός) Κουμπαράκης έπνιξε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού, αλλά οι Πράσινοι ήταν πάλι τραγικοί σε άμυνα και επίθεση, γνωρίζοντας ακόμη μία εύκολη ήττα

Κακή και «κρύα» ήττα για τον Παναθηναϊκό στη Νέα Σμύρνη. Χωρίς ευκαιρία για 90 λεπτά οι πράσινοι, έκαναν μία από τις χειρότερες εμφανίσεις στη σεζόν και ηττήθηκαν με 2-0 από τον καλύτερο Πανιώνιο, που είχε σε εξαιρετική μέρα τον Ντουρμισάι. Εξαιρετική επιστροφή για τον Γιάννη Μανιάτη, που αποθεώθηκε από τον κόσμο του Πανιωνίου, αρνήθηκε πέναλτι στον Παναθηναϊκό στο 3′ ο διαιτητής Κουμπαράκης.

Χωρίς εκπλήξεις ήταν η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στη Νέα Σμύρνη, με τον Γιώργο Δώνη να χρησιμοποιεί το 4-3-3, θέλοντας να δώσει επιθετικό πνεύμα στην ομάδα του. Ωστόσο οι πράσινοι σε όλο το πρώτο ημίχρονο και παρά το γεγονός πως είχαν τον αέρα υπέρ τους, με τον Πανιώνιο να αδυνατεί σε πολλές περιπτώσεις να διώξει την μπάλα, καθώς τη… γύριζε πίσω ο αέρας, δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ούτε μια ευκαιρία στην εστία του Κότνικ.

Τα δεδομένα του ματς, βέβαια, θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει μόλις στο 3′ αν ο Κουμπαράκης δεν έκλεινε τα μάτια σε καθαρό κράτημα του Κουρμπέλη μέσα στην περιοχή και έδινε το πέναλτι υπέρ των πράσινων. Ακόμα μια διαιτητική απόφαση εις βάρος του Παναθηναϊκού, που σχεδόν κάθε Κυριακή γίνεται… στόχος των διαιτητών. Παρ’ όλα αυτά, η αντίδρασή της ΠΑΕ σε όλο αυτό που συμβαίνει φαίνεται πως δεν έχει πιάνει τόπο πουθενά.

Από την άλλη, ο Πανιώνιος μόλις στην πρώτη του επίθεση στο ματς κατάφερε να σκοράρει, εκμεταλλευόμενος ακόμα μια κακή αντίδραση τόσο ατομικά, όσο και ομαδικά της αμυντικής γραμμής των πράσινων. Ο Ντουρμισάι πήρε την μπάλα από τα δεξιά, την κράτησε με όλη την άνεσή του, την έδωσε στον Μασούρα, αυτός παράλληλα και αριστερά στον Άρτσε, ο τελευταίος κι άλλο πιο αριστερά στον ανενόχλητο Σπιριντόνοβιτς, που με δεξί πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Διούδη, στο πιο εύκολο φετινό γκολ του Πανιωνίου στο πρωτάθλημα.

Με τους Κάτσε και Κουρμπέλη να προσπαθούν να ελέγξουν τον ρυθμό στη μεσαία γραμμή, τον Χατζηθεοδωρίδη να ανεβαίνει την πλευρά, αλλά χωρίς καλές τελικές προσπάθειες και τον Μακέντα να βγαίνει πολύ απ’ την περιοχή για να πάρει μπάλα, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει. Όμως ήταν φλύαρος επιθετικά και με πολλά λάθη. Ο Μπουζούκης ήταν καλά κλεισμένος, ο Χατζηγιοβάνης εκνεύριζε τους συμπαίκτες του κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα, αφού καθυστερούσε να τη δώσει και ο Παναθηναϊκός τελείωσε ένα ολόκληρο ημίχρονο χωρίς ευκαιρία, με τον Πανιώνιο κρατάει εύκολα το μηδέν και να δίνει την εντύπωση πως στην κόντρα επίθεση θα μπορούσε να γίνει απειλητικός.

Δεύτερο γκολ Πανιωνίου και… τέλος στο ματς

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς και το πρώτο. Με τον Πανιώνιο να σκοράρει μόλις στο πρώτο δεκάλεπτο και επί της ουσίας να… τελειώνει το παιχνίδι, αφού η εικόνα του Παναθηναϊκού δε σε έπειθε ότι μπορεί να επιστρέψει στο ματς. Στο 55′ έπειτα από κόρνερ του Σπιριντόνοβιτς, η μπάλα έμεινε «ζωντανή» μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού, έφτασε στον Σταυρόπουλο που ήταν μόνος του στη μικρή περιοχή και με εύκολο πλασέ έκανε το 2-0.

Κάπου εκεί το ματς… έσβησε. Ο Πανιώνιος μαζεύτηκε πίσω, ο Παναθηναϊκός δεν έβγαλε την παραμικρή αντίδραση για να επιστρέψει στο παιχνίδι, ο Δώνης άλλαξε το σχήμα σε 4-4-2 με ρόμβο βάζοντας τον Βέργο δίπλα στον Μακέντα, αλλά «καθαρή» φάση οι παίκτες του δεν έβγαλαν.

Απέναντι σε έναν Πανιώνιο που δεν ενθουσίασε, αλλά ήταν σοβαρός και συγκεντρωμένος σε κάθε συνθήκη του ματς, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις κακές εμφανίσεις, στα άσχημα αποτελέσματα και φυσικά παραμένει σε πολύ δύσκολη θέση όσον αφορά την πεντάδα.

Που κρίθηκε: Ο Πανιώνιος έκανε τα απολύτως απαραίτητα, τα έκανε σωστά, έπαιξε με μυαλό και με συγκέντρωση σε όλο το παιχνίδι και έφτασε σε μια «καθαρή» νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό. Μοναδική υποσημείωση, το τι θα μπορούσε να έχει γίνει αν ο Κουμπαράκης είχε δώσει το καθαρό πέναλτι στον Κουρμπέλη στο 3′.

Το 10αρι: Καλός ήταν ο Σπιριντόνοβιτς, καλός ο Άρτσε, καλό το δίδυμο Κόρμπου – Μανιάτη, αλλά ο Ντουρμισάι είχε 2-3 ενέργειες που σήκωσαν το γήπεδο. Απ’ αυτόν ξεκίνησε το πρώτο γκολ του Πανιωνίου και γενικά απ’ αυτόν ξεκινούσε κάθε καλή φάση του Πανιωνίου.

Στον πάγκο: Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης δεν ήταν μόνο κακός. Ήταν και εκνευριστικός με τον τρόπο που καθυστερούσε να δώσει την μπάλα και να προωθήσει το παιχνίδι. Αρνητικός σε όλο το ματς, έγινε δικαίως αλλαγή από τον Δώνη.

Γιατί κόουτς: Ο Δώνης προτίμησε να βάλει τον Πούγγουρα δεξιά, αλλά δεν του βγήκε, καθώς ήταν κακός. Ωστόσο δεν είχε κι άλλες επιλογές, από τη στιγμή που του έλειπαν βασικοί παίκτες. Με Κόρμπο και Μανιάτη ο Μάντζιος κέρδισε το κέντρο και έδωσε εντολή για σφιχτή αμυντική λειτουργία, κάτι που βοήθησε πολύ την ομάδα του.

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης
Γκολ: 10′ Σπιριντόνοβιτς, 55′ Σταυρόπουλος
Κίτρινες: Τσιλούλης / Κουρμπέλης, Μαυρομμάτης
Κόκκινες: –
Διαιτητής: Κουμπαράκης (Θράκης)
Βοηθοί: Ακρίβος, Βασιλόπουλος

Πανιώνιος: Κότνικ, Παπαγεωργίου, Ντομπίνγκεζ, Σταυρόπουλος, Μανιάτης (79′ Μπανανά), Άρτσε (88′ Μπουμάλ), Μασούρας, Κόρμπος, Τσόσιτς, Σπιριντόνοβιτς (72′ Τσιλούλης), Ντουρμισάι
Παναθηναϊκός: Διούδης, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης (83′ Δώνης), Χατζηθεοδωρίδης, Κάτσε (73′ Μουνιέ), Κουρμπέλης, Άλτμαν, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης (61′ Βέργος), Μακέντα

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024