Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Όσκαρ 2019: Τα στιλιστικά μυστικά για τις εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί

Όσκαρ 2019: Τα στιλιστικά μυστικά για τις εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί

Ο ανταγωνισμός για την καλύτερη εμφάνιση στο πιο διάσημο κόκκινο χαλί του κόσμου, αυτό των βραβείων Όσκαρ είναι υψηλός με τους stars να καταφεύγουν σε στιλιστικά τεχνάσματα προκειμένου να βρεθούν στη λίστα των καλύτερων εμφανίσεων

Ο ανταγωνισμός για την καλύτερη εμφάνιση στο πιο διάσημο κόκκινο χαλί του κόσμου, αυτό των βραβείων Όσκαρ είναι υψηλός με τους stars να καταφεύγουν σε στιλιστικά τεχνάσματα προκειμένου να βρεθούν στη λίστα των καλύτερων εμφανίσεων.

Στο παρελθόν, ηθοποιοί και καλεσμένες στην τελετή απονομή των βραβείων Όσκαρ επέλεγαν μία εντυπωσιακή δημιουργία για να περπατήσουν στο πιο διάσημο κόκκινο χαλί στον κόσμο και να παρακολουθήσουν το μεγάλο γεγονός. Τα χρόνια πέρασαν, οι απαιτήσεις των οσκαρικών εμφανίσεων αυξήθηκαν και έτσι στη συνέχεια παρατηρεί κανείς μια πολύ ενδιαφέρουσα στροφή.

Πιθανότατα, όλα ξεκίνησαν στην τελετή απονομής των Όσκαρ το 2010 με την Κάμερον Ντίαζ να αλλάζει την εντυπωσιακή τουαλέτα Oscar de la Renta με ένα κομψό, στενό μέχρι το γόνατο Victoria Beckham φόρεμα στο afterparty του Vanity Fair .

Τα επόμενα χρόνια, οι σταρ συνέχισαν να επιλέγουν δύο διαφορετικές εμφανίσεις στην τελετή απονομής και στα πάρτι που ακολουθούν.

Γιατί λοιπόν η αλλαγή;

Σημαντικό θέμα είναι  αυτό της άνεσης, καθώς είναι πολύ πιο εύκολο να εμφανιστεί μία γυναίκα σε πάρτι με φόρεμα κοκτέιλ και όχι με τουαλέτα, με την οποία εμφανίζεται στο κόκκινο χαλί και στην τελετή απονομής των Όσκαρ.

Από την άλλη, σημαντική παράμετρος είναι και αυτή της προστασίας του φορέματος. Επειδή πολλές από τις δημιουργίες σχεδιαστών –η τιμή των οποίων ανέρχεται σε εξαψήφιο αριθμό- είναι δανεικές για την εκδήλωση, οι οίκοι μόδας δεν θέλουν λεκέδες από σαμπάνια Moet. Προς συμμόρφωση με τους όρους ασφάλισης, ορισμένα κοσμήματα πρέπει επίσης να επιστραφούν αμέσως μετά την εκδήλωση, καθώς καλύπτονται πολύτιμοι λίθοι εκατομμυρίων δολαρίων αποκλειστικά και μόνο για το κόκκινο χαλί και την τελετή απονομής των βραβείων, όχι για τα πάρτι.

Οι τελευταίες πινελιές

Μέχρι το τέλος της τελετής, ένα ολικό ρετούς είναι συνηθισμένο, όπως λέει ο μακιγιέρ της Λουπίτα Νιόνγκο, Νικ Μπάροους:  «Το μακιγιάζ και τα μαλλιά σίγουρα πρέπει να φρεσκαριστούν πριν τα πάρτι» ανέφερε ο Μπάροουζ και πρόσθεσε ότι η ομάδα που επιμελείται την εμφάνιση της ηθοποιού θα χρειαστεί 30 λεπτά για την ανανέωσή της.

Στην τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ οι εμφανίσεις είναι κλασικές και συντηρητικές όσον αφορά τα ενδύματα, τα μαλλιά και το μακιγιάζ.

«Οι μεταμορφώσεις στο ντύσιμο, τα μαλλιά και το μακιγιάζ μπορούν επίσης να γίνουν καθ’ οδόν προς το πάρτι στο πίσω μέρος της λιμουζίνας» όπως δείχνουν διάφορες αναρτήσεις στο Instagram, ανέφερε ο Μάθιου Κόλινς, κομμωτής που συνεργάζεται με τις Σίντι Κρόφορντ, Κάρλι Κλος και Τζίτζι Χαντίντ.

Κάποιες από τις σταρ αξιοποιούν την ευκαιρία να φορέσουν κάτι έξω από αυτό που είναι συμβατικά υποχρεωμένες να επιλέξουν. Για παράδειγμα η Τζένιφερ Λόρενς, η οποία φορούσε Dior στα Όσκαρ το 2014 και το 2016 (σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υπογράψει τριετή σύμβαση 15 εκατομμυρίων δολαρίων που απαιτούσε να εμφανίζεται με δημιουργίες του οίκου αποκλειστικά στα μεγάλα events με κόκκινα χαλιά) και Αλεξάντερ Γουάνγκ στα πάρτι.

Τέλος, επειδή εκείνοι που επιμελούνται τις εμφανίσεις -από τους σχεδιαστές μέχρι τους μακιγιέρ και των κομμωτές διασημοτήτων- θέλουν να γίνουν viral τη νύχτα των Όσκαρ, οι πιθανότητες για μία θέση στη λίστα των πιο καλοντυμένων αυξάνουν με δύο ξεχωριστά look.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024