Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεχίζεται η επέλαση της «Ωκεανίδας» : Χιόνια, θυελλώδεις άνεμοι και προβλήματα σε όλη τη χώρα

Συνεχίζεται η επέλαση της «Ωκεανίδας» : Χιόνια, θυελλώδεις άνεμοι και προβλήματα σε όλη τη χώρα

Ισχυροί άνεμοι, και πυκνές χιονοπτώσεις είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της, ενώ σήμερα αναμένεται να χιονίσει ακόμα και σε χαμηλότερα υψόμετρα

Σοβαρά προβλήματα σε όλη τη χώρα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Ωκεανίς» που συνεχίζει το πέρασμά της. Ισχυροί άνεμοι, και πυκνές χιονοπτώσεις είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της, ενώ σήμερα αναμένεται να χιονίσει ακόμα και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Το Σάββατο η Πυροσβεστική απεγκλώβισε δύο οικογένειες -συνολικά οκτώ άτομα- που είχαν ακινητοποιηθεί μέσα στα αυτοκινητά τους στη θέση Φλαμπούρι της Πάρνηθας. Άλλοι δέκα άνθρωποι συνολικά χρειάστηκαν τη συνδρομή των πυροσβεστών καθώς είχαν παγιδευτεί από τα χιόνια, σε Καρπενήσι, Κεφαλονιά, Σαμοθράκη και στην περιοχή Κλεινοβού Τρικάλων.

Εγκλωβισμένοι για περίπου τεσσερισήμιση ώρες παρέμειναν οι επιβάτες πέντε λεωφορείων και δεκάδων οχημάτων στην ιερά μονή του Αγίου Δημητρίου στο Στόμιο στη Λάρισα, λόγω της χιονόπτωσης.

Μεγάλη βλάβη σημειώθηκε στην ηλεκτροδότηση του ανατολικού Πηλίου από την κατάρρευση στύλου υψηλής τάσης στην περιοχή των Μηλεών.

Στην Αττική έχει χιονίσει στην Πάρνηθα αλλά και στα Βόρεια Προάστια (Άνοιξη και Εκάλη), ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ, στο ρεύμα προς καζίνο, λόγω της χιονόπτωσης αλλά και η περιφερειακή οδός Πεντέλης- Νέας Μάκρης από το ύψος του Αγ. Πέτρου έως το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Λόγω των φαινόμενων που εκδηλώθηκαν στην Αττική η πυροσβεστική έχει δεχθεί μέχρι τώρα 129 κλήσεις για κοπές δέντρων 41 για απομάκρυνση αντικειμένων που έπεσαν από τους ισχυρούς ανέμους. Στη Νέα Σμύρνη ένα δέντρο έπεσε χθες το βράδυ και καταπλάκωσε 12 οχήματα. Ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός.

Η κυκλοφορία των οχημάτων από την 24. χ.θ. ΠΕΟ Αθήνας – Θήβας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, στην περιοχή των Βιλίων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σε τμήματα της Εγνατίας οδού στη Ροδόπη και την Ξάνθη, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία οχημάτων άνω των τρεισήμισι τόνων λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Η κακοκαιρία «Ωκεανίς» πλήττει την Κεφαλονιά.

Χιονίζει στον Αίνο – Η κακοκαιρία «Ωκεανίς» πλήττει την Κεφαλονιά.Βίντεο Jerry Gasparinatos

Δημοσιεύτηκε από Kefalonia στις Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019

Φωτογραφία του Savvas Aidinidis/Facebook

Σοβαρά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Λόγω των θυελλωδών ανέμων, που φτάνουν τα 9 και τοπικά στο Αιγαίο ακόμη και τα 10 μποφόρ, συνεχίονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Οι βορειοανατολικοί άνεμοι, που φθάνουν τα 9 και στο Αιγαίο τοπικά ακόμη και τα 10 μποφόρ, στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Σε ισχύ έχει τεθεί απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό και τη Σαλαμίνα.

Κλειστές είναι εξάλλου οι γραμμές Αγ. Μαρίνας-Νέας Στύρας, Ρίου-Αντιρρίου, Βόλου-Σποράδων, Κυλλήνης-Ζακύνθου, Κυλλήνης-Κεφαλονιάς, Κεραμωτής Καβάλας-Λιμένα Θάσου, Πρίνου-Θάσου και Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης. Τα δρομολόγια των πλοίων στη γραμμή Ηγουμενίτσας-Κέρκυρας θα εκτελούνται μόνο μέχρι τις 9 το πρωί.
Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερώνονται για αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγων των δυσμενών καιρικών συνθηκών.Προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει ολόκληρη τη χώρα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για απεγκλωβισμούς ατόμων.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα:

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο. Χιονοπτώσεις πρόσκαιρα πυκνές τις πρώτες πρωινές ώρες στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα ανατολικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 06 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 01 βαθμούς Κέλσιου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 01 βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονιά στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της ηπείρου και της δυτικής στέρεας. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια τα φαινόμενα βαθμιαία θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 7 με 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το απόγευμα από τα βόρεια
Θερμοκρασία: Σπό 02 έως 10 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στη Θεσσαλία νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως το πρωί. Στα υπόλοιπα χιονόνερο η χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές τις πρωινές ώρες, ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικά στην ανατολική στέρεα – Εύβοια 200-300 μέτρα και στην Πελοπόννησο 300-500 μέτρα), που από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 7 με 8, στα ανατολικά 9 και τοπικά στα νοτιά 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 07 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια η μέγιστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.
Ανεμοι: Στα δυτικά βορειοανατολικοί 8 με 9 μποφόρ. Στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 13 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως το πρωί. Στα νοτιά νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 8 με 9 μποφόρ. Στα νοτιά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Στα νοτιά από 08 έως 14 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια από -01 (μείον 1) έως 10 βαθμούς.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024