Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παπαπέτρου: «Θα πρέπει επιτέλους να νικήσουμε εκτός έδρας»

Παπαπέτρου: «Θα πρέπει επιτέλους να νικήσουμε εκτός έδρας»

Ο Έλληνας φόργουορντ υποστήριξε πως υπάρχει έλλειψη διάρκειας στην ομάδα και πως ήρθε η στιγμή για μεγάλες εκτός έδρας νίκες.

Με ρεκόρ παραγωγικότητας στην Ιστορία του στη Euroleague στο πρώτο ημίχρονο (σ.σ. σημείωσε 65π., προσπερνώντας τους 64 που είχε πετύχει το 2007, απέναντι στη Ροάν), ο Παναθηναϊκός φανέρωσε γρήγορα τις διαθέσεις του, εκτελώντας κατά γράμμα τις οδηγίες του Ρικ Πιτίνο και «αρπάζοντας» σχετικά άνετα νίκη και διαφορά από την Χίμκι.

Ο εκ των πρωταγωνιστών της επιτυχίας, Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος έδωσε πολύτιμες λύσεις στην επίθεση (12π.) και ρεσιτάλ στην άμυνα, εξουδετερώνοντας κάθε προσωπικό του αντίπαλο, μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ ΜΠΕ) αμέσως μετά την επιτυχία, αποδίδοντας τη νίκη στην επιθετική άμυνα, που… παρέσυρε την επίθεση.

Ωστόσο, ο Έλληνας φόργουορντ δεν έκρυψε την έλλειψη διάρκειας που παρουσίασαν και εχθές οι «πράσινοι», ενώ υπογράμμισε ενόψει του νέου εκτός έδρας… Γολγοθά που ακολουθεί στην Ευρώπη ότι… «πρέπει επιτέλους να κερδίσουμε εκτός έδρας».

Το «τριφύλλι» θα δοκιμαστεί με τη σειρά στα «σπίτια» των Γκραν Κανάρια, Νταρουσάφακα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με τον Παπαπέτρου να αποκαλύπτει το μακροπρόθεσμο στόχο, που δεν είναι άλλος από το «3 στα 3», και να επισημαίνει τη σημασία του «διπλού» στην έδρα των Ισπανών. «Αν πάρουμε το επόμενο αλλάζει η ψυχολογία».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), o Παπαπέτρου:

–    Ήρεμη η βραδιά απέναντι στην Χίμκι, με τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει στις νίκες και να καλύπτει και τη διαφορά της ήττας του στη Μόσχα.

«Σε γενικές βραδιές ήταν ήρεμη, αλλά περνάμε κάποια διαστήματα που χαλαρώνουμε μέσα στο παιχνίδι και αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει. Μπορούσαμε να είχαμε οικοδομήσει μία καλύτερη διαφορά και να τελείωνε πολύ πιο εύκολα. Συγχαρητήρια στην αντίπαλη ομάδα που αντέδρασε στο δεύτερο ημίχρονο. Πήραμε τη νίκη, πήραμε τη διαφορά και συνεχίζουμε».

–    Ποιο ήταν το «κλειδί» της νίκης, η παραγωγικότητα ή η άμυνα;

«Ήμασταν πάρα πολύ επιθετικοί στην άμυνα και αυτό έκανε την επίθεση μας ακόμη καλύτερη. Νομίζω ότι ειδικά στο πρώτο ημίχρονο βρήκαμε πολλά εύκολα καλάθια, σουτάραμε με υψηλά ποσοστά στο δίποντο ειδικά. Όταν το κάνεις αυτό σε συνδυασμό πάντα με την καλή άμυνα είσαι πάντα μπροστά στο παιχνίδι και δε δίνεις δικαιώματα… ».

–    Ακολουθεί νέος εκτός έδρας… Γολγοθάς. Ποιο είναι το ιδανικό ρεκόρ που θέλει ο Παναθηναϊκός στις έδρες των Γκραν Κανάρια, Νταρουσάφακα και ΤΣΣΚΑ;

«Εμείς κοιτάμε μόνο το επόμενο παιχνίδι (σ.σ. με Γκραν Κανάρια) και θέλουμε να το κερδίσουμε. Ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας τώρα με τα υπόλοιπα παιχνίδια θέλει προσοχή και συγκέντρωση. Μακροπρόθεσμα θέλουμε να κερδίσουμε όλα τα ματς για να έχουμε την πρόκριση στα χέρια μας και ξέρουμε ότι μπορούμε. Να το πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Αν πάρουμε το επόμενο αλλάζει η ψυχολογία, ενόψει της συνέχειας».

– Θεωρητικά το πρώτο ματς με την Γκραν Κανάρια είναι «κλειδί» για εσάς, δεδομένου ότι οι Ισπανοί βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας;

«Η Γκραν Κανάρια παίζει εξαιρετικά στο γήπεδο της. Αποδίδει πολύ καλό μπάσκετ και κανείς δεν έχει κερδίσει εκεί εύκολα. Όλοι έχουν κερδίσει πολύ δύσκολα και περιμένουμε μία μεγάλη μάχη. Εμείς θα πρέπει επιτέλους να κερδίσουμε εκτός έδρας. Αν γίνει αυτό και υπερασπιστούμε το ΟΑΚΑ τότε θα προκριθούμε».

–    Εξαιρετική παρουσία από εσένα και τον ΝτεΣόν Τόμας, αλλά ο Νικ Καλάθης ακόμη και στη… σβηστή του βραδιά σημείωσε νταμπλ νταμπλ σε πόντους και ασίστ.

«Ο Νικ είναι εξαιρετικός, είναι ο ηγέτης μας. Νομίζω ότι κάνει όλους γύρω του να φαίνονται πολύ καλύτεροι. Ακόμη και στην κακή βραδιά του ξέρεις ότι θα πάρεις από αυτόν κάποια πράγματα. ‘Αλλες φορές χρειάζεται να σκοράρει, άλλες να δημιουργήσει. Είναι ένας πραγματικός ηγέτης».

–    Με τα 2 κλεψίματα που σημείωσε, ο Νικ Καλάθης προσπέρασε τον Βασίλη Σπανούλη στη λίστα των κορυφαίων «κλεφτών» στην ιστορία της Euroleague, καταλαμβάνοντας την 9η θέση (10η ο Σπανούλης).

«Συγχαρητήρια στον Νικ, είμαι χαρούμενος γι` αυτόν. Τα προσωπικά κατορθώματα είναι πάρα πολύ ωραία, ειδικά όταν συνοδεύονται από νίκες. Έχει μπροστά του πάρα πολύ δρόμο ακόμα για νέες κατακτήσεις».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024