Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε νευρική κρίση το Μαξίμου εν όψει πανωλεθρίας για τον Ηλιόπουλο

Σε νευρική κρίση το Μαξίμου εν όψει πανωλεθρίας για τον Ηλιόπουλο

Η μία μετά την άλλη οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν ότι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ θα δυσκολευτεί ακόμα και να περάσει στον δεύτερο γύρο. Το ενδεχόμενο αυτό προκαλεί... κρύο ιδρώτα στο κυβερνητικό στρατόπεδο, αφού σε συνδυασμό με τις ευρωεκλογές -και την αναμενόμενη «χαμηλή πτήση» της Κουμουνδούρου- θα οδηγήσει σε παγίωση της δημοσκοπικής κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ

Σε κατάσταση πανικού έχει περιέλθει η κυβέρνηση και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας εξαιτίας της διαφαινόμενης συντριβής του Νάσου Ηλιόπουλου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Παρά τις αναφορές στον «προφεσόρ» της -ιδιαίτερα δημοφιλούς στη νεολαία τηλεοπτικής σειράς «Casa del Papel», η κατάσταση μοι΄ζει μη αναστρέψιμη προδίδοντας απλώς την αγωνία στην οποία έχει περιέλθει το Μέγαρο Μαξίμου.

Η μία μετά την άλλη οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν ότι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ θα δυσκολευτεί ακόμα και να περάσει στον δεύτερο γύρο, καθώς μετά βίας φθάνει το 10%, δείχνοντας να απειλείται ακόμα και από τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Το ενδεχόμενο αυτό προκαλεί… κρύο ιδρώτα στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού σε συνδυασμό με τις ευρωεκλογές -και την αναμενόμενη «χαμηλή πτήση» της Κουμουνδούρου- θα οδηγήσει σε παγίωση της δημοσκοπικής κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που σε απλά ελληνικά σημαίνει «βατερλώ» στις επερχόμενες εθνικές εκλογές όποτε και αν πραγματοποιηθούν αυτές.

Παιδί του κομματικού σωλήνα

Ο Νάσος Ηλιόπουλος είναι κατά γενική ομολογία συμπαθής, ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό. Στον κόσμο ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει άγνωστος. Πρόκειται για ένα παιδί του κομματικού σωλήνα της Κουμουνδούρου, κάτι που είναι εμφανές στον προεκλογικό λόγο του, ο οποίος μοιάζει εκτός τόπου και χρόνου.

Καταρχήν δηλώσεις του τύπου «οι μετανάστες πρέπει να ψηφίζουν στην πόλη αυτή» ίσως να ήταν «πιασάρικες» παλαιότερα. π.χ. το 2008 ή το 2010 όταν ακόμα η πρωτεύουσα και ολόκληρη η χώρα ζούσαν σε κατάσταση νιρβάνας.

Πλέον, με την έκρηξη του μεταναστευτικού και τις «επιδόσεις» της κυβέρνησης σε θέματα ασφάλειας, τέτοιες απόψεις όχι μόνο δεν συγκινούν τους δημότες της Αθήνας, αλλά αντιθέτως πυροδοτούν φοβικά σύμδρομα στέλνοντας πολλούς από αυτούς στην αγκαλιά της Χρυσής Αυγής.

Έπειτα, ξύλινες εξαγγελίες όπως «να φτιάξουμε την Αθήνα από την αρχή (…) με έμφαση στην κανονικότητα, στην ασφάλεια, στον δημόσιο χώρο» μόνο θυμηδία προκαλούν, αν αναλογιστεί κανείς την άτυπη στήριξη που παρέχει το κόμμα του κ. Ηλιόπουλου σε πάσης φύσεως μπαχαλάκηδες, τη διατήρηση του «άβατου των Εξαρχείων», αλλά και την πρωτοφανή αβελτηρία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στα ζητήματα ασφάλειας και καθημερινότητας των πολιτών.

Ταυτόχρονα, αν και γέννημα-θρέμμα του κόμματος ο Νάσος Ηλιόπουλος δεν απολαμβάνει ιδιαίτερης  στήριξης από αυτό. Δεν έχει ερείσματα στη βάση, ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην πρωτεύουσα δεν τον «παίρνουν από το χέρι» από γειτονιά σε γειτονιά για να τον αναδείξουν.

Η στάση τους αυτή επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι η συγκεκριμένη επιλογή του πρωθυπουργού -όπως άλλωστε και εκείνες σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη- έχει προκαλέσει γκρίνια στην Κουμουνδούρου, με πολλά κομματικά στελέχη να κάνουν λόγο για «επιλογή ήττας».

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικρατεί κατήφεια, αν και είναι ακόμη νωρίς για τελικά συμπεράσματα καθώς απομένουν σχεδόν 100 ημέρες από τις εκλογές και όλα μπορούν να συμβούν.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί (και στην εξίσωση μπαίνει και η Ρένα Δούρου που ηττάται κατά κράτος από τον Γιώργο Πατούλη) προβληματίζει γιατί αποτελεί και δημοσκοπική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά. Στο Μαξίμου φοβούνται ότι οι επίσημοι υποψήφιοι θα τιμωρηθούν για την κυβερνητική πολιτική και ταυτόχρονα το κλίμα ήττας θα διαχυθεί σε όλη την κοινωνία με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να σηκώσει κεφάλι το κόμμα στις επόμενες δημοσκοπήσεις και να παγιωθεί η διαφορά με τη ΝΔ.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024