Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χιόνια στη Κεντρική Μακεδονία - Πού χρειάζονται αλυσίδες

Χιόνια στη Κεντρική Μακεδονία – Πού χρειάζονται αλυσίδες

Μηχανήματα της περιφέρειας επιχειρούν σε όλα τα σημεία του οδικού δικτύου προκειμένου να μείνουν ανοιχτοί οι κεντρικοί δρόμοι. Το ίδιο συμβαίνει και στην πόλη της Θεσσαλονίκης όπου οι αλατιέρες αλατιέρες του δήμου δίνουν μεγαλύτερο βάρος σε περιοχές όπως η Άνω Πόλη και οι 40 Εκκλησιές

Στα λευκά έχει ντυθεί η Κεντρική Μακεδονία, καθώς από τα ξημερώματα χιονίζει σε όλους τους νομούς. Μηχανήματα της περιφέρειας επιχειρούν σε όλα τα σημεία του οδικού δικτύου προκειμένου να μείνουν ανοιχτοί οι κεντρικοί δρόμοι.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται όσοι κινούνται στα ορεινά τμήματα για τα χιονοδρομικά κέντρα, Σερρών, Ημαθίας και Πέλλας. Προβλήματα υπάρχουν και στο δίκτυο της ορεινής Χαλκιδικής, όπου η κίνηση διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σύμφωνα με την αστυνομία αλυσίδες χρειάζονται στα εξής σημεία:

Χαλκιδική

▪ από το 50 έως το 58 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού
▪από το 44 έως το 53 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου
▪από το 65 έως το 85 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού
▪από το 76 έως το 85 χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού
▪στην επαρχιακή οδό Αγ. Προδρόμου – Σανών
▪στην επαρχιακή από διασταύρωση Βάβδου έως Βάβδο
▪στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου – Βαρβάρας -Ολυμπιάδας
▪στην επαρχιακή οδό Αρναίας – Στανού
▪από το 1 έως το 15 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Παλαιοχωρίου – Αγ.Νικολάου

Ημαθία

▪από το 91 έως το 98 χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς)
▪από το 20 έως το 26 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βέροιας – Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

Πέλλα

▪οδικό δίκτυο προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας

Κιλκίς

▪στην επαρχιακή οδό Γουμένισσας – Λιβαδίων

Χιόνια και στη Θεσσαλονίκη

Από τις πέντε το πρωί χιονίζει και στην πόλη της Θεσσαλονίκης. όπως προέβλεψε η ΕΜΥ. Στα λευκά έχουν ντυθεί οι περιοχές Φίλυρο, Χορτιάτης, Ασβεστοχώρι, Ωραιόκαστρο, Θέρμη, Πανόραμα.

Αλατιέρες και υδροφόρες του δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκονται στους δρόμους, δίνοντας μεγαλύτερο βάρος σε περιοχές όπως η Άνω Πόλη και οι 40 Εκκλησιές. Επίσης, έχουν τοποθετηθεί σακιά με αλάτι στα νοσοκομεία και σε άλλα 130 σημεία.

«Οι δρόμοι είναι καθαροί, δουλεύουμε από την πρώτη στιγμή. Τα μηχανήματα του δήμου με τις αλατιέρες και τις υδροφόρες είναι έξω», τόνισε στη Voria.gr ο εντεταλμένος σύμβουλος Καθαριότητας Λάζαρος Ζαχαριάδης.

«Από τα ξημερώματα που ξεκίνησε να χιονίζει είμαστε σε επιφυλακή. Έχουμε συσκευάσει 3.000 σακιά με αλάτι και τα έχουμε στη διάθεση των δημοτών. Από νωρίς δουλεύουν οι υδροφόρες, οι μικρές και οι μεγάλες αλατιέρες διότι οι μετεωρολόγοι δίνουν ένταση των καιρικών φαινομένων τις επόμενες ώρες», δήλωσε ο κ. Ζαχαριάδης.

Εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών ο κεντρικός δήμος λειτουργεί από σήμερα έως και την Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου, με διευρυμένο ωράριο τις κοινωνικές δομές για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Θα λειτουργούν το Υπνωτήριο Αστέγων (Ανδρέου Γεωργίου 13) και το Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων (Μοναστηρίου 62), ενώ το Σαββατοκύριακο θα είναι ανοιχτά τα ΚΑΠΗ (Γρ. Λαμπράκη 42 και Στεφάνου Νούκα 10), από τις 9 το πρωί έως τις 8:30 το βράδυ για την προφύλαξη ατόμων από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Στους δρόμους βρίσκονται από τα ξημερώματα και τα συνεργεία του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη για την αντιμετώπιση του νέου κύματος κακοκαιρίας. Σαράντα οχήματα, εκ των οποίων 23 εκχιονιστικά, κρατούν ανοιχτούς τους δρόμους σε Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι και Φίλυρο όπου η χιονόπτωση είναι πυκνή, ενώ όπως δήλωσε ο δήμαρχος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης στο ΑΠΕ ανοιχτά 24 ώρες το 24ωρο θα παραμείνουν και τα δημαρχεία σε όλες τις πρώην δημοτικές ενότητες για την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024