O Μαδούρο κλείνει τα σύνορα με την Βραζιλία
Με δηλώσεις του στην τηλεόραση επίσης, ο Σοσιαλιστής πρόεδρος ανέφερε ότι εξετάζει το κλείσιμο των συνόρων και με την Κολομβία.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε σήμερα το σφράγισμα των χερσαίων συνόρων με την Βραζιλία, δύο μέρες πριν την προγραμματισμένη είσοδο στην χώρα της ανθρωπιστικής βοήθειας που έχει ζητήσει ο αυτοανακηρυχθείς μεταβατικός πρόεδρος Χουάν Γκουαϊδό.
«Αποφάσισα ότι από σήμερα Πέμπτη από τις 20:00, τοπική ώρα (02:00 ώρα Ελλάδας) τα χερσαία σύνορα με την Βραζιλία θα παραμείνουν εντελώς κλειστά μέχρι νεωτέρας», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους μετά από συνάντηση που είχε με ανώτατα στελέχη της στρατιωτικής διοίκησης. Η απόφαση έρχεται έπειτα από την δέσμευση της βραζιλιάνικης κυβέρνησης να στείλει τη βοήθεια στην Βενεζουέλα.
Με δηλώσεις του στην τηλεόραση επίσης, ο Σοσιαλιστής πρόεδρος ανέφερε ότι εξετάζει το κλείσιμο των συνόρων και με την Κολομβία.
#ENVIVO ??| Presidente de #Venezuela, @NicolasMaduro ofrece rueda de prensa en compañía del alto mando de las Fuerzas Armadas ??https://t.co/tqMKHfl0b4 #ManosFueraDeVenezuela ?? pic.twitter.com/1nRR8daM0h
— teleSUR TV (@teleSURtv) 21 Φεβρουαρίου 2019
«Δεν θέλω να πάρω μια τέτοια απόφαση, αλλά εξετάζω ένα σφράγισμα των συνόρων με την Κολομβία», τόνισε χαρακτηριστικά.
Επιπρόσθετα, χαρακτήρισε «πρόκληση» τη «συγκέντρωση» των φορτίων ανθρωπιστικής βοήθειας στην κολομβιανή μεθοριακή πόλη Κούκουτα. Πρόσθεσε ότι τα σχέδια της αντιπολίτευσης είναι ένα φθηνό σόου για την υπονόμευση της κυβέρνησής του.
Το Καράκας έχει ήδη ανακοινώσει το κλείσιμο των θαλάσσιων συνόρων με τις Ολλανδικές Αντίλλες, στην Καραϊβική, όπου και εκεί συγκεντρώνεται ανθρωπιστική βοήθεια με τελικό προορισμό την Βενεζουέλα.
- Καμπανάκι από τη Μaersk – «Φέσι» μισό δισ. κάθε μήνα λόγω του πολέμου στο Ιράν
- LIVE: Χάποελ Τελ Αβίβ – Ρεάλ Μαδρίτης
- Ο Άρι Άστερ ήθελε τόσο πολύ την Σκάρλετ Γιόχανσον στη νέα του ταινία που άλλαξε όλο το πρόγραμμά του
- Δημοσκόπηση: Τον δρόμο της εξόδου δείχνουν οι πολίτες σε Μητσοτάκη-ΝΔ – Εμπιστοσύνη σε Κοβέσι, συντριπτικό «ναι» σε εξεταστική για υποκλοπές
- Συνελήφθη στην Αγία Βαρβάρα 22χρονος με όπλο και 4.000 ευρώ – Έκανε απάτες παριστάνοντας τον λογιστή στα Γρεβενά
- Έχουμε βίντεο: Τι έγινε στα backstage της δεύτερης πρόβας του Akyla για την Eurovision;
- Ο Λανουά επέλεξε για το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ τον τελευταίο διαιτητή σε ορισμούς στη La Liga
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Οι «ισχυροί κωδικοί πρόσβασης» δεν αρκούν στην εποχή της AI
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 07.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442