Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Euroleague: Πνίγηκαν στο Βόσπορο οι ελπίδες του Ολυμπιακού για 4αδα

Euroleague: Πνίγηκαν στο Βόσπορο οι ελπίδες του Ολυμπιακού για 4αδα

Τέταρτη σερί ήττα του Ολυμπιακού στη Euroleague - Ξεχνάει την προνομιούχο 4αδα μετά το 75-65 στην έδρα της Εφές και καλείται πλέον να διασφαλίσει τη θέση του στην 8αδα των πλέι οφ

Οι ελπίδες του Ολυμπιακού για μία θέση στην πρώτη 4αδα της Euroleague πνίγηκαν στον Βόσπορο… Στο παιχνίδι με την Εφές στην Κωνσταντινούπολη (75-65) οι Ερυθρόλευλοι υπέστησαν την τέταρτη σερί ήττα τους στη διοργάνωση και ξεχνούν επί της ουσίας την προοπτική να συμμετάσχουν στα πλέι οφ με πλεονέκτημα έδρας.

Οι Τούρκοι άλλωστε (4οι στη βαθμολογία) έχουν πλέον τρεις νίκες περισσότερες από την ελληνική ομάδα (15-12 επίδοση έναντι 12-11) και κάλυψαν και τη διαφορά του πρώτου αγώνα στο ΣΕΦ (88-81)…

Οπότε ο Ολυμπιακός καλείται πλέον να διασφαλίσει στα τελευταία επτά παιχνίδια την είσοδό του στην 8αδα που δεν πρέπει να θεωρείται πλέον αυτονόητη…

Στην έδρα της Εφές οι Ερυθρόλευκοι δεν είχαν κάτι άξιο αναφοράς στο επιθετικό τους παιχνίδι, ενώ ο Ντέιβιντ Μπλατ παρουσίασε μία ομάδα που δεν είχε ορθό προσανατολισμό σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι.

Η Εφές έκανε απλά τα βασικά, «έδειρε» όταν έπρεπε και κατέκτησε μία νίκη που τις δίνει τεράστιο αβαντάζ για το πλεονέκτημα έδρας.

Κορυφαίος σε διάρκεια για τον Ολυμπιακό ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με 12 πόντους και 8 ριμπάουντ, την ώρα που ο Στρέλνιεκς σταμάτησε στους 14 πόντους, χωρίς όμως να μπορεί να τραβήξει την ομάδα του εν τη απουσία του Βασιλη Σπανούλη.

Για τους νικητές, ο Σέιν Λάρκιν έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά με 11 πόντους και 8 ασίστ, ενώ ορχήστρα ήταν για μία ακόμα φορά ο Μίτσιτς σε άμυνα και επίθεση.

Πολλά λάθη

H Εφές πέρασε στο παρκέ όπως το συνηθίζει. Δυνατά και με περιφερειακό σουτ, οι Τούρκοι προηγήθηκαν με 6-0, με τον Ουέμπερ να μειώνει με ένα τρίποντο. Ο Λάρκιν ήταν εντυπωσιακός, έστειλε τη διαφορά στους 7 (12-5), με τον Μιλουτίνοφ και τον Ουέμπερ να είναι οι μοναδικοί που έχουν σκοράρει με το ματς να πηγαίνει στο 15-9. Ο Σίμον έβαλε το ένα ακόμα τρίποντο για το 18-9, με τον Ουέμπερ να πετυχαίνει το γκολ φάουλ για το 18-12. Ο Μιλουτίνοφ με τέσσερις σερί πόντους μείωσε σε 18-16, με τον ΛεΝτέι να επωφελείται της πάσας του Γκος για την ισοφάριση, με τους Πειραιώτες να τρέχουν ένα 9-0. Το δίποντο του Παπανικολάου έφερε το προβάδισμα για τον Ολυμπιακό με τον ΛεΝτέι να ολοκληρώνει με κάρφωμα την περίοδο για το +4 της ομάδας του και το 13-0 της.

Εντυπωσιακά πέρασε στο ματς το συγκρότημα του Μπλατ, ο Βεζένκοφ με ένα 4-0 σερί του διαμόρφωσε το 18-26. Η Εφες μείωσε, ο Παπανικολάου συνδέθηκε και πάλι με το καλάθι με ένα τρίποντο (22-29) και ο Ουέμπερ συνδυάστηκε τέλεια με τον Μιλουτίνοφ για το 25-31. Το ματς είχε γίνει ροντέο ως ένα σημείο, αφού και οι δύο ομάδες είχαν στο μυαλό τους την επίθεση και την εκτέλεση από την περιφέρεια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, Στρέλνιεκς και Αντερσον με τρίποντα να διαμορφώνουν το 30-34, την ώρα που η Εφές ισοφάρισε με καλάθι του Σιμόν.

Το ημίχρονο έκλεισε στο 36-35 υπέρ των Τούρκων, με τον Ολυμπιακό να μην είναι καλός στην άμυνα και να έχει επιτρέψει στους γηπεδούχους να εκτελούν χωρίς δεύτερη σκέψη. Οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το ημίχρονο με 20 ριμπάουντ (έναντι 10) αλλά και 10 λάθη, αριθμός απαγορευτικός για ένα τόσο κρίσιμο ματς.

Με τέτοια επίθεση δεν μπορούσε να ελπίζει

Οι παίκτες του Αταμάν έδειξαν τις προθέσεις τους με το καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο, έτρεξαν ένα 4-0 και προσπέρασαν με 5 (40-35). Ο Γκος μείωσε στους 3, όμως οι Ερυθρόλευκοι είχαν φτάσει ήδη τα 12 λάθη σε διάστημα 23 λεπτών. Ο Ολυμπιακός ξόδεψε τα επιθετικά ριμπάουντ του Μιλουτίνοφ και είδε τον Μίτσιτς να τον πληγώνει και πάλι.

Η Εφές δεν αστειευόταν, «χτυπούσε» κάθε αδυναμία των φιλοξενούμενων και προσπέρασε με 10 πόντους (47-37) έπειτα από τις βολές του Λάρκιν. Με το έτσι θέλω ο Παπανικολάου σκόραρε και ο Στρέλνιεκς πέτυχε ένα ακόμα τρίποντο για το 47-42 και ουσιαστικά ξύπνησε προσωρινά τους συμπαίκτες του.

Ο Λετονός έκανε και το 51-44, με το συγκρότημα του Αταμάν να ελέγχει το παιχνίδι στην Πόλη. Συνέχισε σε αυτόν τον ρυθμό μάλιστα και έγραψε το 51-49 με 4 ποντους ακόμα, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν στο τελευταίο δεκάλεπτο με το υπέρ τους 56-49.

Και όσο ο Ολυμπιακός… τραύλιζε στην άμυνα, τόσο ο Μίτσιτς και η παρέα του θα σκόραραν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Ο Σέρβος μαζί με τον Πλάις έστειλαν τη διαφορά στους 11, ο Πρίντεζης σκόραρε επιτέλους για το 62-53 και ο Μιλουτίνοφ έγραψε με κάρφωμα το 62-55.

Ο υπαρχηγός έριξε την απόσταση στους 5 (62-57), οι Ερυθρόλευκοι συνέχισαν την καλή τους άμυνα και με βολές πλησίασαν κι άλλο.

Ο Ντάνστον από την μεριά της Εφές πέτυχε το 64-59 και από λάθος του Μιλουτίνοφ, ο Μοερμάν έκανε το 66-59 με 4 λεπτά για το τέλος.

Η προσπάθεια των φιλοξενούμενων πήγε στράφι, δεν μπόρεσαν να ανακόψουν το πικ εν ρολ των Τούρκων και αυτό είχε αποτέλεσμα η ομάδα του Αταμάν να περάσει και πάλι με 9 (68-59).

Ο Ολυμπιακός δεν έδειχνε σημάδια βελτίωσης και με δυο σερί φάουλ οδήγησε τους -Τούρκους στις βολές με τον Λάρκιν να διαμορφώνει το 70-61.

Το γκολ φάουλ του Ντάνστον ουσιαστικά έβαλε τέλος στην γιορτή, με τον Ολυμπιακό να δέχεται την τέταρτη συνεχόμενη ήττα του και να μπλέκει σε μπελάδες ακόμα και για την πρόκρισή του στην διοργάνωση.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τους Παπανικολάου και Πρίντεζη, αλλά ο χρόνος δεν ήταν αρκετός για να γυρίσουν το παιχνίδι. Η Εφές είναι καβάλα στο άλογο για το πλεονέκτημα έδρας και πλέον ο Ολυμπιακός καλείται να πραγματοποιήσει την υπέρβαση για την 5η θέση.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024