Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσαβούσογλου: Στρατηγικός στόχος για εμάς Αιγαίο και Κύπρος

Τσαβούσογλου: Στρατηγικός στόχος για εμάς Αιγαίο και Κύπρος

Παράνομες γεωτρήσεις προγραμματίζεται να πραγματοποιήσουν τις επόμενες μέρες δύο τουρκικά πλοία σε περιοχές πλούσιες σε αέριο ανοικτά της Κύπρου, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Παράνομες γεωτρήσεις προγραμματίζεται να πραγματοποιήσουν τις επόμενες μέρες δύο τουρκικά πλοία σε περιοχές πλούσιες σε αέριο ανοικτά της Κύπρου, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Τις επόμενες ημέρες, θα αρχίσουμε επιχειρήσεις γεώτρησης ανοικτά της Κύπρου με δύο πλοία», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

«Ώστε να δουν εκείνοι που έρχονται από μακριά με τις επιχειρήσεις τους ότι, χωρίς εμάς, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα στην περιοχή αυτή», πρόσθεσε ο υπουργός, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάνοντας μια έμμεση αναφορά σε μεγάλους δυτικούς ομίλους που θέλουν να εκμεταλλευθούν τα κοιτάσματα αερίου στην ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu o Μ. Τσαβούσογλου υπογράμμισε ότι η Κύπρος αποτελεί  τόσο «στρατηγικό στόχο» όσο και «εθνική υπόθεση» για την Τουρκία. Συνεχίζοντας έγινε πιο συγκεκριμένος αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Το Αιγαίο, η ανατολική Μεσόγειος, και ο ενεργειακός πλούτος γύρω από την Κύπρο είναι για μας στρατηγικοί στόχοι, εθνικά ζητήματα. Ποτέ δεν αφήσαμε να σφετεριστεί κανείς τα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού και της Τουρκίας, και δεν θα το επιτρέψουμε ούτε στο μέλλον», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος αναφερόμενος στις γεωτρήσεις σκλήρυνε ακόμη περισσότερο τη ρητορική του λέγοντας ότι «στη Μεσόγειο τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς την Τουρκία», ενώ προανήγγειλε ότι «τις επόμενες ημέρες ξεκινάμε γεώτρηση γύρω από την Κύπρο με δύο πλοία».

Ο κ. Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στην απόκτηση του νέου γεωτρύπανου και μετά τις έρευνες του ερευνητικού πλοίου Μπαρμπαρός, θα ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, αφού όπως επεσήμανε ο «Πορθητής» που βρίσκεται ήδη εκεί, θα ξεκινήσει με γεώτρηση στην περιοχή της Αλάνιας, ανοιχτά της Αττάλειας «και μόλις τελειώσει από εκεί θα πάει στην Κύπρο». «Θα πήγαινε στη Μαύρη Θάλασσα αλλά το στέλνουμε κι εκείνο εκεί. Ας το καταλάβουν όσοι έρχονται από μακριά και οι εταιρείες τους ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα σε εκείνη την περιοχή χωρίς εμάς. Στη Μεσόγειο τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς την Τουρκία. Εμείς δεν θα το επιτρέψουμε!» ανέφερε ο κ. Τσαβούσογλου.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024