Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βερολίνο: Στο σκοτάδι πάνω από 34.000 σπίτια εξαιτίας βλάβης

Βερολίνο: Στο σκοτάδι πάνω από 34.000 σπίτια εξαιτίας βλάβης

Η διακοπή ρεύματος αφορά τις περιοχές Τρέπτοου-Κέπενικ και Λίχτενμπεργκ και σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, επρόκειτο να αποκατασταθεί το αργότερο μέχρι τις 16:00 (ώρα Ελλάδος), χωρίς ωστόσο αυτό να καταστεί εφικτό.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένουν από χθες το απόγευμα περισσότερα από 34.000 νοικοκυριά, υπηρεσίες, σχολεία και νοσοκομεία στο νοτιοανατολικό Βερολίνο, έπειτα από σοβαρή βλάβη σε κεντρικά καλώδια η οποία προκλήθηκε κατά την διάρκεια εκτέλεσης οικοδομικών έργων.

Η διακοπή ρεύματος αφορά τις περιοχές Τρέπτοου-Κέπενικ και Λίχτενμπεργκ και σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, επρόκειτο να αποκατασταθεί το αργότερο μέχρι τις 16:00 (ώρα Ελλάδος), χωρίς ωστόσο αυτό να καταστεί εφικτό. Σύμφωνα με την εταιρία-πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος Vattenfal, τα έργα πραγματοποιούνταν χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ώστε να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα και η ζημιά αφορά ολική καταστροφή κεντρικών καλωδίων της περιοχής. Η εταιρία άφησε μάλιστα ανοιχτό το αν θα καταφέρει να αποκαταστήσει την βλάβη έως τις 22:30 απόψε.

Εκτός από τα χιλιάδες νοικοκυριά που έμειναν από χθες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, σήμερα δεν λειτούργησαν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, ενώ από το νοσοκομείο της περιοχής πολλοί ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα. Διακοπές υπήρξαν και στην κυκλοφορία του υπόγειου σιδηρόδρομου.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024