Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Σκοτώνονται» Κοτζιάς – Κουμουτσάκος: «Αλληλοεκβιασμοί», κύκλοι και... ανακλήσεις

«Σκοτώνονται» Κοτζιάς – Κουμουτσάκος: «Αλληλοεκβιασμοί», κύκλοι και… ανακλήσεις

Μια νέα πολιτική κόντρα ανάμεσα στον Νίκο Κοτζιά και τον Γιώργο Κουμουτσάκο ανατέλλει στον ήδη πολυτάραχο πολιτικό βίο της χώρας μας

Μια νέα πολιτική κόντρα ανάμεσα στον Νίκο Κοτζιά και τον Γιώργο Κουμουτσάκο ανατέλλει στον ήδη πολυτάραχο πολιτικό βίο της χώρας μας. Μια κόντρα που ξεκίνησε επωνύμως και κατέληξε σε… κύκλους.

Όλα ξεκίνησαν με δυο ραδιοφωνικές συνεντεύξεις. Μια που έδωσε ο Νίκος Κοτζιάς και μια με την οποία απάντησε ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Αφορμή για να ξεσπάσει ο νέος πολιτικός «πόλεμος» ήταν μια δήλωση του τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας. «Οι κ.κ. Κοτζιάς και Καμμένος, όχι μόνον αλληλοεκβιάζονται, αλλά και υβρίζονται πλέον με όρους χαμαιτυπείου», είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Κουμουτσάκος και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών ενοχλήθηκε από τον όρο περί αλληλοεκβιασμών.

Κάλεσε, δε, τον κ. Κουμουτσάκο «να ζητήσει συγγνώμη και να ανακαλέσει διότι όταν λέει ότι αλληλοεκβιάζονται υπονοεί ότι εκβιάζω και εγώ. Αυτό ή θα το αποδείξει, στα δικαστήρια βέβαια, ή θα το ανακαλέσει».

«Του δίνω μία ευκαιρία. Αλλά όχι με μισόλογα», πρόσθεσε ο κ. Κοτζιάς καλώντας τον κ. Κουμουτσάκο να απαντήσει και στο «αν θεωρεί την προσφυγή στη δικαιοσύνη εκβιασμό», όπως επίσης και για το «πώς αντιμετωπίζεται -αν όχι με επιχειρήματα και με τη δικαιοσύνη- η απειλή στη ζωή ενός ανθρώπου».

Κουμουτσάκος: Δεν απεμπολώ το δικαίωμά μου να κάνω πολιτικές εκτιμήσεις

Η απάντηση ήρθε άμεσα από τον κ. Κουμουτσάκο, ο οποίος τόνισε πως «είναι η πολιτική μου εκτίμηση γι αυτά που φαίνονται και γι αυτά που δεν φαίνονται.

»Μπορούμε πολλά να υποθέσουμε για το τι συνέβη σε εκείνη τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και ακολούθησε μια επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά της οποίας το περιεχόμενο δεν μάθαμε ποτέ.

»Είναι λογικό όταν δύο πρώην υπουργοί αλληλουβρίζονται με όρους χαμαιτυπείου διαμορφώνεται ένα πολιτικό κλίμα που επιτρέπει τέτοιες πολιτικές εκτιμήσεις.

»Εκφράζω την συμπάθειά μου στον κ. Κοτζιά που μάλλον δεν φανταζόταν ότι θα τελειώσει έτσι η υπουργική του θητεία.

»Γνωρίζοντας την προσωπικότητά του υποθέτω ότι δεν θα άφησε αναπάντητα τα sms που πήρε από τον κ. Καμμένο.

»Σε καμία περίπτωση δεν απεμπολώ το δικαίωμά μου να κάνω πολιτικές εκτιμήσεις».

Κύκλοι Κοτζιά: Ο Κουμουτσάκος ανακάλεσε

Την απάντηση αυτή, κύκλοι του κ. Κοτζιά, ως ότι επί της ουσίας ο κ. Κουμουτσάκος ανακάλεσε. Κατά την άποψή τους, ο βουλευτής της ΝΔ φοβούμενος τις συνέπειες, χρησιμοποίησε λέξεις, όπως «υποθέτω» ή «πολιτική εκτίμηση».

Όμως, οι σοβαρές πολιτικές εκτιμήσεις -ανέφεραν επί λέξει κύκλοι του τ. υπουργού Εξωτερικών- που σέβονται το δημόσιο δημοκρατικό διάλογο και τον ελληνικό λαό, δεν γίνονται με υποθέσεις, αλλά στηρίζονται σε αληθή περιστατικά. Η σοβαρότητα των πολιτικών εκτιμήσεων -κατέληγε το σχόλιο των εν λόγω κύκλοι- καταδεικνύει και το ανάλογο πολιτικό ήθος.

Κύκλοι Κουμουτσάκου: Ο Κοτζιάς ανακάλεσε

Και αφού «μίλησαν» οι «κύκλοι» του Νίκου Κοτζιά, δεν μπορούσαν να μείνουν… άφωνοι οι «κύκλοι» του Γιώργου Κουμουτσάκου.

Και απάντησαν οι κύκλοι (του Κουμουτσάκου) στους κύκλους (του Κοτζιά)… «Δεν χρειάστηκαν πολλές ώρες για να αντιληφθεί ο κ. Κοτζιάς ότι οι απειλές του δεν πιάνουν τόποκαι ότι τον οδηγούσαν σε πολιτικό αδιέξοδο και νομική πανωλεθρία. Για αυτό και τις ανακάλεσε», ανέφεραν, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι κύκλοι του τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ.

«Ας καταλάβει λοιπόν ότι οι γνωστές και από τη θητεία του στο υπουργείο των Εξωτερικών πρακτικές εκφοβισμού δεν περνάνε παντού. Άλλωστε οι ημέρες εκείνες πέρασαν ανεπιστρεπτί» προσθέτουν.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024