Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο ράφι έχουν μείνει 190.000 συντάξεις

Στο ράφι έχουν μείνει 190.000 συντάξεις

Σε τέλμα βρίσκονται κύριες, επικουρικές και εφάπαξ, με τον χρόνο αναμονής για την απονομή τους να φθάνει ακόμα και τα 6 χρόνια

Aυξάνεται αντί να μειώνεται ο χρόνος έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων σε σημείο να βρίσκονται σήμερα σε τέλμα περίπου 190.000 συντάξεις (κύριες, επικουρικές και εφάπαξ) με τον χρόνο αναμονής να φθάνει και τα 6 χρόνια!

Σύμφωνα με την εκτίμηση της ΠΟΠΟΚΠ (εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία), μετά τη λήξη του προγράμματος χρηματοδότησης στις 31 Δεκεμβρίου του 2018, εξακολουθούν να βρίσκονται σε εκκρεμότητα τουλάχιστον 190.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης κάθε κατηγορίας. Συγκεκριμένα οι συνδικαλιστές κάνουν, μεταξύ άλλων, λόγο για 50.000 αιτήσεις κύριας συνταξιοδότησης (δεν περιλαμβάνονται περίπου 20.000 αιτήσεις του τελευταίου τριμήνου) και άλλες 25.000 αιτήσεις που αφορούν «ανελαστικές περιπτώσεις».

Σε αυτή τη δεύτερη κατηγορία των ανελαστικών περιπτώσεων των συντάξεων που καθυστερεί η απονομή τους, σύμφωνα με την ομοσπονδία εργαζομένων, «υποτίθεται η υπαιτιότητα αφορά τον δικαιούχο (έχει καταθέσει ελλιπή δικαιολογητικά κ.λπ.), όπου όμως στις περισσότερες περιπτώσεις η προσκόμισή τους καθυστερεί λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων μεταξύ υπηρεσιών (πρώην ταμείων) του ίδιου του ΕΦΚΑ». Οσο για τα υπόλοιπα αιτήματα που αφορούν μεταξύ άλλων αναγνωρίσεις χρόνου, διαγραφές, επανεγγραφές κ.λπ., είναι σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων «εκατοντάδες χιλιάδες, σε χαρτόκουτα, τσουβάλια και ράφια έτοιμα να καταρρεύσουν, ο δε χρόνος διεκπεραίωσής τους είναι άγνωστος».

-Πόσους μήνες φτάνει η καθυστέρηση στην έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων για κύριες και πόσο για επικουρικές συντάξεις;

-Πόσα χρόνια πρέπει να περιμένουν οι δημόσιοι υπάλληλοι που συνταξιοδοτούνται;

-Τι γίνεται με τη μηνυτήρια αναφορά από το ΕΝΔΙΣΥ (Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων) κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας καθώς και των διοικητών των ταμείων;

-Προσωπικά στο κάδρο η ΕΦφη Αχτσιόγλου καθώς και η κυβέρνηση για την καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων,από τη ΝΔ.

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των «ΝΕΩΝ» της Δευτέρας:

190.000 συντάξεις έχουν μείνει στο ράφι

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024