Εθιμοτυπική συνάντηση με αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου είχε το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για τη θερμή φιλοξενία στη Χάλκη.

Σημειώνεται πως συνάντηση με αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου είχε την Τετάρτη και ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, κατά την οποία το Φανάρι εξέφρασε ανησυχία και επιφυλάξεις για τις προωθούμενες τροποποιήσεις του Συντάγματος.

Αναφορικά με το ζήτημα της μισθοδοσίας των κληρικών, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου -επισημαίνοντας ότι ο διάλογος περιελάμβανε την Εκκλησία της Ελλάδος και την ελληνική Πολιτεία χωρίς τη συμμετοχή του Πατριαρχείου- υπογράμμισε πως «η Μητέρα Εκκλησία αγκαλιάζει όλον τον κλήρο. Όχι μόνο τον κλήρο των δικών της καθεστώτων των εκκλησιαστικών εν Ελλάδι. […] Διερμηνεύσαμε στον κύριο υπουργό, ο οποίος είναι ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος και ξέρει να ακούει, την ανησυχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου γι’ αυτό. Δεν θέλει το Πατριαρχείο να διασαλευθούν τα δίκαια τα μισθολογικά, τα εργασιακά, τα ασφαλιστικά και άλλα του κλήρου».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο