Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Bentley Bentayga Speed 2019: Το -νέο- ταχύτερο SUV στον κόσμο

Bentley Bentayga Speed 2019: Το -νέο- ταχύτερο SUV στον κόσμο

Το Crewe αποκαλύπτει την κορυφαία έκδοση του Bentayga, το οποίο κλέβει κυριολεκτικά στο νήμα τον τίτλο του ταχύτερου SUV παραγωγής στον κόσμο από την συναφή τεχνολογικά Lamborghini Urus.

H βρετανική φίρμα αποκάλυψε την νέα έκδοση Speed του Bentayga η οποία, άμα τη εμφανίσει της, φρόντισε να κατοχυρώσει τον τίτλο του ταχύτερου SUV παραγωγής o οποίος μέχρι πρότινος ανήκε στην ομόσταβλη Lamborghini Urus.

Κυρίαρχο επιχείρημα για τον νέο τίτλο του Bentayga Speed αποτελεί το μέγεθος της μέγιστης ταχύτητάς του το οποίο διαμορφώνεται σε 306 χλμ./ώρα -έναντι 305 χλμ./ώρα που προσφέρει το SUV της Lamborghini.

Και μπορεί η διαφορά ανάμεσα στα δύο SUV να είναι ελάχιστη, ωστόσο αυτού του είδους ο διαγκωνισμός θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα επιπλέον επιχείρημα εκζήτησης για μια κατηγορία όπου και η τελευταία λεπτομέρεια έχει βαρύνουσα σημασία, ενδεχομένως πρωτίστως για την εικόνα των εταιρειών που τα κατασκευάζουν και δευτερευόντως για το target group τους.

Ανεξαρτήτως, του ελιτίστικου διαγωνισμού επιδόσεων και επί της ουσίας, το Bentley Bentayga Speed αξιοποιεί μια αναβαθμισμένη εκδοχή του διπλά υπερτροφοδοτούμενου W12, ο οποίος αποδίδει πλέον 635 ίππους και 900 Nm ροπής.

Ως αποτέλεσμα εκτός από την μέγιστη ταχύτητα των 306 χλμ./ώρα, το Bentayga Speed επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα όντας κατά 2/10 του δευτερολέπτου ταχύτερο από τη «βασική» W12 έκδοση, ενώ υπερέχει κατά 3/10 από την αντίστοιχη επίδοση της Lamborghini Urus.

Πλην της επιπλέον ισχύος, η έκδοση Speed επωφελείται από μια σειρά αναβαθμίσεων που φιλοδοξούν να της εξασφαλίσουν ένα πιο σπορ προσανατολισμό και στις οποίες συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τροποποιήσεις στο σύστημα εξαγωγής προκειμένου να αποκτήσει ένα πιο μπάσο ήχο, βελτιώσεις οι οποίες, με την ενεργοποίηση του προγράμματος Sport, παραμετροποιούν επί το αθλητικότερο την χαρτογράφηση κινητήρα, την απόκριση του αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων, αλλά και τις ρυθμίσεις της de facto πιο σφιχτής ανάρτησης που ελέγχεται ηλεκτρονικά από το σύστημα Dynamic Ride των 48 Volt.

Τις παραπάνω διαφοροποιήσεις αναλαμβάνουν να υπογραμμίσουν και σχεδιαστικά ένα νέο σετ τροχών 22 ιντσών τα οποία συνδυάζονται προαιρετικά και με κεραμικά δισκόφρενα, τα σκούρα φωτιστικά σώματα και πιο αιχμηρές σχεδιαστικές λεπτομέρειες στη γρίλια.

Στο εσωτερικό, τη διαφορά της έκδοσης Speed αναλαμβάνει να κάνει η προσθήκη μιας νέας επένδυσης από δέρμα Alcantara η οποία αποτελεί αποκλειστικότητα της συγκεκριμένης εκδοχή σε συνδυασμό με τα λογότυπα Speed που παρεπιδημούν σε διάφορες επιφάνειες.

Η πρεμιέρα της κορυφαίας έκδοσης του βρετανικού SUV θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της έκθεσης της Γενεύης η οποία ανοίγει αυλαία στις 5 Μαρτίου.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024