Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Bentley Continental GT Convertible 2019: Εξωστρεφής πολυτέλεια

Bentley Continental GT Convertible 2019: Εξωστρεφής πολυτέλεια

Η Bentley διευρύνει το οπλοστάσιο της Continental με την convertible έκδοση η οποία υπόσχεται να δώσει νέες… ανοιχτές προοπτικές στο είδος της εκκεντρικής πολυτέλειας που εκπροσωπεί.

H βρετανική φίρμα αποκάλυψε τη νέα γενιά της Continental GT στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον περασμένο Σεπτέμβριο και πλέον συμπληρώνει την γκάμα του δεύτερου τη τάξει δημοφιλέστερου μοντέλου της γκάμας της, μετά την Bentayga, με την ανοιχτή έκδοση.

Κυρίαρχο στοιχείο διαφοροποίησης της GTC, η αντικατάσταση της σταθερής μεταλλικής οροφής με μια ηλεκτρικά αναδιπλούμενη, υφασμάτινη η οποία, σύμφωνα με τις συστάσεις, μπορεί να ανοίξει και να κλείσει σε 19 δευτερόλεπτα, σε ταχύτητες έως και 50 χλμ./ώρα.

Εκτός από τα δεδομένα στοιχεία πολυτέλειας που χαρακτηρίζουν την Continental GTC και τα οποία είναι ανάλογα της ήδη γνωστής coupe έκδοσης, αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά, στις διαθέσιμες επιλογές για το ύφασμα της οροφής, η Bentley έχει συμπεριλάβει και τούιντ, προφανώς για την εσωτερική επένδυση, σε μια επίδειξη εκκεντρικής πολυτέλειας με έντονη τη βρετανική σφραγίδα.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, οι συνολικές βελτιώσεις, έχουν συνεισφέρει στην ακόμα καλύτερη ηχομόνωση του θαλάμου σε σχέση με την προηγούμενη εκδοχή του μοντέλου, μειώνοντας την παρείσφρηση θορύβου κατά 3 db.

Παράλληλα, απόρροια των αναβαθμίσεων που προκύπτουν από τη διαδοχή του μοντέλου από τη νέα γενιά, η νέα GTC διαθέτει ένα κατά 5% πιο άκαμπτο πλαίσιο σε σχέση με την προκάτοχό της, ούσα παράλληλα και οριακά ελαφρύτερη με το συνολικό της βάρος να διαμορφώνεται σε 2.414 κιλά.

Σε ό,τι αφορά το κινητήριο σύνολο, όπως ισχύει και για την coupe έκδοση, την GTC εφοδιάζει ο θηριώδης W12 των 6,0 λίτρων ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων. Η ισχύς του συνόλου διαμορφώνεται σε 635 ίππους και 900 Nm ροπής, καθιστώντας εφικτή την επιτάχυνση του επιβλητικού ανοιχτού GT από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 333 χλμ./ώρα.

Τις προδιαγραφές της, συμπληρώνουν -φυσικά- τα πολυτελή και τεχνολογικά ενσυνείδητα χαρακτηριστικά που δίνουν τον τόνο της βρετανικής εκκεντρικότητας στο εσωτερικό με κυρίαρχα στοιχεία την παρουσία ακριβού ξύλου που καλύπτει όλη την έκταση του ταμπλό το οποίο υπακούοντας στις ψηφιακές ανάγκες της εποχής φιλοξενεί μια αναδιπλούμενη οθόνη αφής 12,3 ιντσών για τις λειτουργίες του infotainment.

Την ψηφιακή εικόνα συμπληρώνει ο πίνακας οργάνων ενώ, εκτός από τα ακριβά υλικά των επενδύσεων, την εκκεντρική πολυτέλεια που εκπροσωπεί η φίρμα και η Continetal GTC καλούνται να υποστηρίξουν στοιχεία όπως το ηχοσύστημα Naim ισχύος 2.200 Watt με 18 ηχεία, τα καθίσματα με 20 ηλεκτρικά ελεγχόμενες ρυθμίσεις καθώς και μια σειρά αναρίθμητων εξοπλιστικών επιλογών κατά παραγγελία ή μη που έχουν σχεδιαστεί για να καλύψουν ακόμα και τις πλέον απαιτητικές ανάγκες.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024