Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Internet υπερυψηλών ταχυτήτων υπόσχεται η Bentley

Internet υπερυψηλών ταχυτήτων υπόσχεται η Bentley

Η βρετανική φίρμα αποφάσισε να συνδέσει τον κόσμο των υπερπολυτελών τετράτροχών της με το Internet σε υπερυψηλές ταχύτητες.

Η βρετανική φίρμα ανακοίνωσε ότι από το 2019 θα προσφέρει για όλα της τα αυτοκίνητα το πρώτο υπερυψηλών ταχυτήτων in-car WiFi δίνοντας στους επιβαίνοντες τη δυνατότητα απρόσκοπτης και ασφαλούς πρόσβασης στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια των μετακινήσεών τους.

Σύμφωνα με τις επίσημες συστάσεις, το σύστημα το οποίο θα είναι διαθέσιμο για όλα τα μοντέλα της βρετανικής φίρμας θα παρέχει «απρόσκοπτη κάλυψη δικτύου εν κινήσει, επιτρέποντας στους επιβαίνοντες πρόσβαση σε ένα πλήρως λειτουργικό και πλήρως διασυνδεδεμένο “γραφείο” σε τέσσερις τροχούς».

Το ασύρματο δίκτυο λειτουργεί σε ταχύτητες έως 113 χλμ./ώρα επιτρέποντας στους επιβαίνοντες να πλοηγούνται ταυτόχρονα στο διαδίκτυο είτε για τους σκοπούς της εργασίας τους είτε για ψυχαγωγία προσφέροντας τη δυνατότητα video streaming σε υψηλή ανάλυση.

Το σύστημα έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Viasat, τη διεθνή εταιρεία συστημάτων επικοινωνίας η οποία διαχειρίζεται πάνω 14 εκατομμύρια WiFi hotspots σε όλο τον κόσμο ενώ είχε ενεργή ανάμειξη στη δημιουργία δικτύων Wi-Fi για χρήση σε κυβερνητικά αεροσκάφη αλλά και εμπορικές πτήσεις.

Σε ό,τι αφορά το σύστημα ασύρματου δικτύου, αξιοποιεί δίκτυο VPN με πρόσβαση σε τρεις παρόχους υπερυψηλών ταχυτήτων. Για την ακρίβεια, το Wi-Fi router συνδέεται σε ένα ευρυζωνικό στατικό hub το οποίο με την σειρά του συνδέεται, επίσης ευρυζωνικά στο host site, προσφέροντας ασφάλεια και αξιοπιστία.

Ο εξοπλισμός φιλοξενείται στο πορτ μπαγκάζ ενώ το Wi-Fi router που βρίσκεται στο θάλαμο επιβατών συνδέεται στην παροχή DC.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024