Χάρτης – πρόκληση εμφανίζει ως «τουρκικές» περιοχές Θράκη, Κύπρο και νησιά του Αιγαίου
Συνεχίζονται οι προκλήσεις της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, όχι μόνο σε επίπεδο στελεχών της κυβέρνησης αλλά και της αυτοδιοίκησης, με στόχο την ενίσχυση του εθνικιστικού αισθήματος των πολιτών, με στόχο τον αποπροσανατολισμό
Συνεχίζονται οι προκλήσεις της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, όχι μόνο σε επίπεδο στελεχών της κυβέρνησης αλλά και της αυτοδιοίκησης, με στόχο την ενίσχυση του εθνικιστικού αισθήματος των πολιτών και τον αποπροσανατολισμό.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα σε επίπεδο δήμου είναι ένας χάρτης – πρόκληση, που εμφανίστηκε προ ημερών σε ένα πάρκο, στο Αφιόν Καραχισάρ της κεντρικής Τουρκίας, φέρει την επίσημη σφραγίδα του δήμου του Εμιρντά (Emirdağ) και τοποθετήθηκε από τον υποψήφιο δήμαρχο της περιοχής, Ουγούρ Σερντάρ Καργκίν, ο οποίος είναι στέλεχος του (Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης).
Στην ταμπέλα που «βλέπει» στον δρόμο, η Τουρκία εμφανίζεται να περιλαμβάνει τη Θράκη, την Κύπρο και τα νησιά του Αιγαίου, εδάφη της Συρίας και του βορείου Ιράκ.
Υπογραμμίζεται ότι πάρκο πήρε το όνομά του από τον Αλπαρσλάν Τουρκές, τον Τούρκο εθνικιστή πολιτικό που το 1945 δικάστηκε για ρατσιστικά και φασιστικά εγκλήματα, ενώ συμμετείχε και το 1960 ενεργά στο στρατιωτικό πραξικόπημα που ανέτρεψε τον Αντνάν Μεντερές.
Φωτογραφίες από το σημείο με το χάρτη υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του Δήμου Emirdag σε θέμα για το πάρκο.
Ο Αλπαρσλάν θεωρείτο ως ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων. Οπως μετέδωσε ο Μανόλης Κωστίδης στον ΣΚΑΙ τις εικόνες του χάρτη της οθωμανικής περιόδου τράβηξε Τούρκος πολίτης ο οποίος ενοχλήθηκε από το θέαμα και θέλησε να ενημερώσει την ελληνική πλευρά.

- Καιρός: Πρόσκαιρη μεταβολή με βροχές και σποραδικές καταιγίδες – Έως 34 βαθμούς η θερμοκρασία
- Τα καλοκαιρινά χόρτα είναι το «φάρμακο» που δεν ξέραμε;
- Φωτιά στο Σισμανόγλειο – Εκκενώθηκαν προληπτικά δωμάτια
- Η άδεια ψυχικής υγείας γίνεται νέα πραγματικότητα στους χώρους εργασίας
- Αυτές οι 7 ευρωπαϊκές χώρες είναι μεταξύ των ασφαλέστερων στον κόσμο
- Βουλή: «Κουρελόχαρτο» ο Κανονισμός από τη ΝΔ – «Βαθύ σκοτάδι» στη διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών
- Η επιστήμη ξέρει γιατί οι καλύτερες ιδέες μας έρχονται στο ντους
- Παχυσαρκία: Γιατί έμειναν στον αέρα οι 46.000 δικαιούχοι του προγράμματος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442