Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 658,72 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,63%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,19 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,75%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,63%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (+4,39%), της Alpha Bank (+1,65%), της Εθνικής (+1,55%) και της ΔΕΗ (+1,45%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή (-0,64%) και της Μυτιληναίος (-0,57%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+2,23%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+1,26%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (-2,38%) και των Τηλεπικοινωνιών (-0,47%).
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Πειραιώς (+4,39%) και Εβροφάρμα (+3,07%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Unibios (-6,17%) και Ανδρομέδα (-3,67%).
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.