H Citroen σχεδιάζει να γιορτάσει την εκατονταετηρίδα της, με δύο νέα πρωτότυπα μοντέλα τα οποία φιλοδοξούν να αποτυπώσουν το όραμα της γαλλικής φίρμας για το μέλλον.

Όπως άφησε να εννοηθεί η επικεφαλής της Citroen, Linda Jackson, το πρώτο από τα δύο πρωτότυπα μοντέλα θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στην προσεχή έκθεση της Γενεύης, ενώ το δεύτερο αναμένεται να παρουσιαστεί στην έκθεση τεχνολογίας VivaTechnology που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι τον Μάιο, δίνοντας κατά αυτόν τον τρόπο έμφαση στην καινοτομία που δεδομένα θα εκπροσωπεί.

Πλην των λεπτομερειών που αφορούν το χρονοδιάγραμμα παρουσίασης των δύο concept cars, όπως επίσης αποκάλυψε η Linda Jackson, το πρωτότυπο που θα παρουσιαστεί στη Γενεύη θα αναλάβει να σκιαγραφήσει το όραμα της Citroen για την αστική μετακίνηση.

Το δεύτερο το οποίο έχει εξελιχθεί με τη συνδρομή γαλλικών startups, θα δώσει έμφαση στις νέες ψηφιακές τεχνολογίες και καινοτομίες, στοχεύοντας σε μια νέα εμπειρία μετακίνησης για τους επιβαίνοντες.

Μαζί με τις παραπάνω αποκαλύψεις για την ταυτότητα των δύο πρωτοτύπων, η Citroen έδωσε στη δημοσιότητα και τα πρώτα απτά δείγματα ενός από αυτά, τα οποία αποτυπώνουν μια ιδιάζουσα όσο και εκκεντρική προσέγγιση στη σχεδίαση των επιμέρους στοιχείων που αποτυπώνονται στις σχετικές εικόνες.

Ανεξαρτήτως των επίσημων συστάσεων, το πρώτο πρωτότυπο που θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης η οποία ανοίγει αυλαία στις 5 Μαρτίου, πρόκειται να αποτελέσει μια φουτουριστική προσέγγιση του C1, δεδομένα ηλεκτροκίνητη η οποία αναμένεται να συνδυαστεί και με την ανακοίνωση ενός διευρυμένου προγράμματος χρονομίσθωσης, το οποίο, στο μέλλον, θα επιτρέπει στους χρήστες ηλεκτροκίνητων οχημάτων να τα μισθώνουν ακόμα και για μερικές ώρες την ημέρα.