Συνέχεια στις προκλήσεις δίνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και επιτίθεται εκ νέου με ύβρεις στους δημοσιογράφους, υποστηρίζοντας πως διαστρεβλώνουν τις δηλώσεις του.

Εκτιμώντας ενδεχομένως ότι αυτή η συμπεριφορά που τυγχάνει της πλήρους κάλυψης από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αλλά και σε μια προσπάθεια να «μπαλώσει» την κυνική του δήλωση για τη γρίπη που έχει προκαλέσει ήδη το θάνατο 39 ανθρώπων, ο κ. Πολάκης επανέρχεται και κατηγορεί τους δημοσιογράφους.

Μάλιστα, υποστηρίζει πως οι δημοσιογράφοι «πόνεσαν» από τα συγκριτικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σχετικά με τους νεκρούς από γρίπη και για το λόγο αυτό του ασκούν κριτική, αν και από μόνο του το γεγονός ότι επιδιώκει συμψηφισμό θανάτων είναι κατακριτέο.

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρει ότι η διαστρέβλωση γίνεται «για να με βγάλετε “άπονο και άκαρδο”», κάνοντας λόγο για δημοσιογράφους «της πεντάρας». Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζει την επίθεση σε δημοσιογράφους, υποστηρίζοντας ότι «γίνεστε γελοίοι και προβλέψιμοι», ενώ καταλήγει με τη φράση «η αλήθεια δεν κρύβεται… και πούστε… σας έχω».

 

 

Νωρίτερα, την ώρα που η Ελλάδα μετρά 39 επιβεβαιωμένους θανάτους από τον ιό της γρίπης, την ώρα που τα ράφια των φαρμακείων είναι άδεια από εμβόλια, ο κ. Πολάκης έσπευσε να ρίξει την ευθύνη για την «καταστροφολογία που αναπαράγεται» στην Αντιπολίτευση, σημειώνοντας πως οτιδήποτε γίνεται χρησιμοποιείται (σ.σ από την Αντιπολίτευση) για να παράξουν φόβο και μία καταστροφή.