Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Σάρωσε» τα BAFTA το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου

«Σάρωσε» τα BAFTA το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου

Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου είχε συγκεντρώσει συνολικά 12 υποψηφιότητες σε κορυφαίες κατηγορίες και έχει ήδη αποσπάσει 7 βραβεία. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η τελετή απονομής των βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου είχε συγκεντρώσει συνολικά 12 υποψηφιότητες σε κορυφαίες κατηγορίες και έχει ήδη αποσπάσει 7 βραβεία.

To «The Favourite ήταν υποψήφιο στις κατηγορίες της Καλύτερης Ταινίας, της Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Γιώργο Λάνθιμο, Καλύτερου Σεναρίου και Καλύτερου Α’ Γυναικείου Ρόλου (για την Κόλμαν) και δύο υποψηφιότητες για το βραβείο Καλύτερου Β’ Γυναικείου Ρόλου για τις συμπρωταγωνίστριες της Κόλμαν, Ρέιτσελ Βάις και Έμα Στόουν, Καλύτερου Σεναρίου, Καλύτερης Φωτογραφίας, Καλύτερου Σχεδιασμού Παραγωγής, Καλύτερου Σχεδιασμού Κοστουμιών, Καλύτερου Μακιγιάζ και Καλύτερου Μοντάζ.

Η ταινία του έλληνα σκηνοθέτη έχει κερδίσει το βραβείο Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας, Καλύτερου Σεναρίου, Καλύτερου Σχεδιασμού Κοστουμιών, Καλύτερου Σχεδιασμού Παραγωγής, Καλύτερου Μακιγιάζ, η Ρέιτσελ Βάις το πρώτο βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου και η Ολίβια Κόλμαν το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας πήρε ο Αλφόνσο Κουαρόν για την ταινία Roma, τον μεγάλο αντίπαλο της «Ευνοούμενης» στα φετινά Όσκαρ η οποία απέσπασε και το βραβείο καλύτερης ταινίας.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024