Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λεβέντης: Τα Σκόπια συναίνεσαν στις Πρέσπες γιατί κέρδισαν την Ελλάδα ολόκληρη

Λεβέντης: Τα Σκόπια συναίνεσαν στις Πρέσπες γιατί κέρδισαν την Ελλάδα ολόκληρη

«Όταν υπέγραψαν τις Πρέσπες, υποτιμήσατε τι είναι η Μακεδονία και αυτό γράφει αρνητική Ιστορία. Θα ανοίξουν πληγές στο μέλλον για τη στάση σας αυτή» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων

«Ένα χαρτί είχε η Ελλάδα για να πιέζει τα Σκόπια να αλλάξουν όνομα. Το χαρτί της ένταξής τους στο ΝΑΤΟ – και αυτό το χαρτί το απεμπολούμε σήμερα. Το σχίζουμε σήμερα» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Βασίλης Λεβέντης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σημείωσε, αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, πως «συναίνεσαν οι γείτονες στις Πρέσπες γιατί κέρδισαν το μέγιστο. Το όνομα κέρδισαν. Την Ελλάδα ολόκληρη – γιατί η Μακεδονία δεν είναι μία περιοχή, είναι η ίδια η Ελλάδα. Όταν υπέγραψαν τις Πρέσπες, υποτιμήσατε τι είναι η Μακεδονία και αυτό γράφει αρνητική Ιστορία. Θα ανοίξουν πληγές στο μέλλον για τη στάση σας αυτή».

Αναφερόμενος στο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Τουρκία, ο κ. Λεβέντης τόνισε: «Πήγε ο κ. Τσίπρας στην Τουρκία και επί 2,5 ώρες κλείστηκε μόνος του με τον κ. Ερντογάν, συζήτησαν και εξερχόμενοι δήλωσαν ότι όρισαν οδικό χάρτη για την επανεκκίνηση των στάσιμων ελληνοτουρκικών σχέσεων. Τι συζήτησαν δεν το μάθαμε. Ο Τούρκος καραδοκεί, είτε για να επιβάλει τις γκρίζες ζώνες, είτε τις ΑΟΖ, είτε να πετύχει τα δικά του, είτε να πετύχει την υφαρπαγή της Κύπρου. Πίστευε ο κ. Τσίπρας ότι στη συνάντηση αυτή θα πετύχαινε κάτι; Συμμορφώνεται ο Τούρκος;».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, «δεν πρέπει να δεχόμεθα διάλογο με την Τουρκία από την ώρα που έχει βλέψεις. Η Ελλάδα δεν ζητάει τίποτα αλλά και δεν παραχωρεί τίποτα».

Ωστόσο ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στη ΝΔ λέγοντας: «Η ΝΔ λέει πάντα ότι δεν είναι κακό να κάνουμε διάλογο» και αναρωτήθηκε: «τόσα χρόνια είχαμε κάποια ουσιαστική πρόοδο στα Ελληνοτουρκικά;».

Επίσης ο κ. Λεβέντης επανέλαβε ότι την επομένη των εκλογών θα στηρίξει την κυβέρνηση αυτή που θα κάνει δημοψήφισμα για να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς όπως είπε «η παραχώρηση αυτή έγινε εν καιρώ ειρήνης».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επιτέθηκε και στον πρόεδρο της ΝΔ, λέγοντάς του ότι δεν μπόρεσε να πείσει τους συναδέλφους του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία – ενώ σημείωσε ότι η ΝΔ ήταν και είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας.

«Κάνατε πλάτη στον κ. Τσίπρα να κάνει τη μειοδοσία» είπε ο κ. Λεβέντης απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ και συμπλήρωσε:« Τα συλλαλητήρια έγιναν μόνο για την γλώσσα και την ταυτότητα, ή για το όνομα; Το όνομα ήταν ο λόγος για να γίνουν τα συλλαλητήρια, στα οποία εσείς πήγατε συρόμενοι και όχι με τη θέλησή σας. Τα συλλαλητήρια δεν τα θέλετε, τους ψήφους των συλλαλητηρίων θέλετε».

Τέλος, σημείωσε ότι ο προοδευτικός χώρος και όχι ο ακροδεξιός εξέφραζε πάντα τη Μακεδονία και προέβλεψε ότι οι εκλογές θα είναι εκλογές ανατροπής όλων των προγνωστικών.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024