Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Στα «χαρακώματα» Τσίπρας με Καμμένο για τη διάλυση των ΑΝΕΛ – Κουβέντα για τον Νικολόπουλο

Στα «χαρακώματα» Τσίπρας με Καμμένο για τη διάλυση των ΑΝΕΛ – Κουβέντα για τον Νικολόπουλο

Η διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ έφερε για πρώτη φορά δημοσίως αντιμέτωπους τους πρώην συγκυβερνήτες Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι τον εκτέλεσε κοινοβουλευτικά, για να απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας ότι θα τον ευγνωμονεί που δεν τον άφησε να γίνει... Αντώνης Σαμαράς.

Η διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ έφερε για πρώτη φορά δημοσίως αντιμέτωπους τους πρώην συγκυβερνήτες Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι τον εκτέλεσε κοινοβουλευτικά, για να απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας ότι θα τον ευγνωμονεί που δεν τον άφησε να γίνει… Αντώνης Σαμαράς.

Οι δύο πρώην συγκυβερνήτες αντάλλαξαν βαριές εκφράσεις, αλλά… και στίχους, σε ένα ιδιότυπο πινγκ πονγκ που έμοιαζε περισσότερο με καυγαδάκι ερωτευμένων παρά με σύγκρουση δύο αρχηγών των οποίων οι δρόμοι χώρισαν για ένα θέμα που άπτεται βασικών αρχών των δύο κομμάτων και έχει προκαλέσει οργή στην ελληνική κοινωνία, όπως είναι το Μακεδονικό.

Μάλιστα, στον Αλέξη Τσίπρα αφιερώθηκε σχεδόν ολόκληρη η ομιλία του Πάνου Καμμένου, ο οποίος τελικά δεν είπε κουβέντα για το «καυτό» ζήτημα των εκβιασμών και μηνύσεων που εξελίχθηκε από το μεσημέρι και μετά με τον Νίκο Νικολόπουλο στο επίκεντρο και φόντο την προσπάθεια διάσωσης της ΚΟ των ΑΝΕΛ. Σε μια αποστροφή του λόγου του ανέφερε μόνο ότι δεν εκβίασε, ούτε εκβιάστηκε ποτέ τα 25 χρόνια που βρίσκεται στη Βουλή, αλλά στη συνέχεια δεν υπήρξε καμία αναφορά στο περιεχόμενο του SMS προς τον ανεξάρτητο βουλευτή Αχαΐας, το οποίο είχε δημοσιοποιήσει λίγες ώρες πριν.

Ο Πάνος Καμμένος, αφού επιβεβαίωσε ότι θα διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, τόνισε με όλους τους τρόπους ότι είναι η τελευταία φορά που μιλά ως πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος, η οποία διαλύεται. Κατήγγειλε, δε, τον πρωθυπουργό για την εξέλιξη αυτή λέγοντας ότι τον εκτέλεσε κοινοβουλευτικά, με στόχο να τον φιμώσει. Παράλληλα τον κατήγγειλε ότι εξαγόρασε βουλευτές για να επιτύχει την κυβερνητική πλειοψηφία των «151».

Στη διάρκεια της θεατρικής παράτασης του παραλόγου, δεδομένου ότι ο ίδιος επέλεξε να «δωρίσει» όσους βουλευτές είχε ανάγκη ο Αλέξης Τσίπρας για να στήσει την κυβερνητική πλειοψηφία – κουρελού, ο Πάνος Καμμένος κατήγγειλε τα ανταλλάγματα που δόθηκαν στους βουλευτές για να αλλάξουν κόμμα, «ακόμη και να περάσουν από το κόμμα του ενός στο κόμμα του άλλου εταίρου»…

Μίλησε για αποστάτες και εξαγορά καρεκλών έναντι συνειδήσεων και επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός πρόδωσε την εμπιστοσύνη του. Με μια αιχμή που απευθυνόταν κυρίως στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τον Πάνο Σκουρλέτη -σε απάντηση για το «κλαψούρισμα» που του απέδωσε ο γραμματέας του κόμματος- τόνισε ότι αντί να απευθυνθεί στην κεντροαριστερά για την ενίσχυση της κυβέρνησης έκανε μετεγγραφή τους πιο σκληρούς δεξιούς.

Κατόπιν εορτής, δε, αφού απέτυχαν όλες οι προσπάθειες διάσωσης της ΚΟ των ΑΝΕΛ και των προνομίων του, ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι δεν θα δεχόταν το ενδεχόμενο αλλαγής του Κανονισμού της Βουλής για να διασωθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ, ενώ απέρριψε ότι διαπραγματεύτηκε με κάποιον, ούτε καν με τον Αλέξη Τσίπρα.

Κλιμάκωσε, δε, την αυτοθυματοποίηση λέγοντας ότι χαρίζει στην κυβέρνηση και την προσωπική του ασφάλεια, που θα του αφαιρεθεί ως ένα από τα προνόμια που έχει λόγω της θέσης του, για να επισημάνει: «Καθένας παίρνει και το ρίσκο του, αν γίνει κάτι, όλοι θα ξέρουν γιατί έγινε»…

Και κατέληξε σε ηρωικούς τόνους ότι τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες δεν τις φτιάχνει η γραφειοκρατία της Βουλής, αλλά οι αγώνες, το πεζοδρόμιο και οι πολίτες και πως ο ίδιος δεν έχει ανάγκη τις καρέκλες και πως πιθανώς να παραιτηθεί και από βουλευτής. «Ίσως έτσι θα ήταν καλύτερα» τόνισε, σε μια άνευ ουσίας αναφορά, δεδομένου ότι με τις δικαστικές υποθέσεις που εκκρεμούν εις βάρος του το μόνο το οποίο «καίει» πραγματικά τον Πάνο Καμμένο είναι το ζήτημα της βουλευτικής ασυλίας του.

Συναισθηματικό πινγκ πονγκ

Η τελευταία ομιλία του Πάνου Καμμένου ως προέδρου ΚΟ δεν είχε μόνο σκληρές εκφράσεις αλλά και συναισθηματισμό για τον τέως συγκυβερνήτη του. Κατά την έναρξη της ομιλίας ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν είδε τον πρωθυπουργό στη θέση του και ανέφερε: Δεν πιστεύω να αληθεύει αυτό που διάβασα ότι ο πρωθυπουργός δεν θα παραστεί… Μέχρι να τελειώσει την φράση του, άνοιξε η πόρτα των υπουργικών εδράνων και μπήκε στην αίθουσα ο Αλέξης Τσίπρας. Έτσι, ο Πάνος Καμμένος τον είχε απέναντί του για να μπορέσει να του απευθύνει όλες τις παραπάνω καταγγελίες.

Μεταξύ άλλων, όμως, ο Πάνος Καμμένος αναρωτήθηκε γιατί τον πρόδωσε ο Αλέξης Τσίπρας ενώ οι ΑΝΕΛ τον στήριξαν επί τέσσερα χρόνια για να φέρει εις πέρας η κυβέρνηση το σημαντικό έργο της.

Όταν ολοκλήρωσε την ομιλία του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ζήτησε και έλαβε τον λόγο ο Αλέξης Τσίπρας για να απαντήσει στον Πάνο Καμμένο ότι θα τον ευγνωμονεί μια μέρα που κατάλαβε το σχέδιό του να επιχειρήσει να ανατρέψει τη λήψη μιας σοβαρής απόφασης προς όφελος της χώρας και να μετατραπεί σε… Αντώνη Σαμαρά.

Όπως είδατε, είμαι εδώ αλλά δεν δύναμαι να παρακολουθήσω την εντατική σας προσπάθεια να ακυρώσετε ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας σας, αυτό που κάνατε τα τελευταία 4 χρόνια, είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον τέως συγκυβερνήτη του και πρόσθεσε ότι «θα μείνουν τα θετικά που πράξατε». Του αφιέρωσε, δε, στίχους του Καβάφη από το ποίημα «Η Πόλις» και ειδικότερα τους: «Καινούργιους τόπους δεν θα βρεις, δεν θάβρεις άλλες θάλασσες».

Στη συνέχεια ο Πάνος Καμμένος πήρε και πάλι τον λόγο για να πει στον Αλέξη Τσίπρα ότι τον έχει ενοχλήσει ένα μήνυμα που του έστειλε σχετικά με το ότι χτίζει γέφυρες με τη διαπλοκή, διαβεβαιώνοντάς τον ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και με τη σειρά του του αφιέρωσε το ποίημα «Ο Ματρόζος» του Γεώργιου Στρατήγη και ειδικότερα τον στίχο: «Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα, οι καπετάνιοι σαν και σε δεν θα φορούσαν στέμμα!»

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024