Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσμικές ακροβασίες Καμμένου λίγο πριν πέσει η αυλαία για τους ΑΝΕΛ

Θεσμικές ακροβασίες Καμμένου λίγο πριν πέσει η αυλαία για τους ΑΝΕΛ

Λίγο πριν τις 10 το πρωί, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ θυμήθηκε (ή κατάλαβε;) ξαφνικά ότι αν διαγράψει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο πρωί-πρωί, όπως είχε αναγγείλει, θα χάσει την ευκαιρία να δώσει το, ύστατο ίσως ρεσιτάλ του, από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για το Πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Κι εκεί που νομίζαμε ότι πλησίαζε η ώρα της αυλαίας στην σουρεαλιστική παράσταση που παρακολουθούμε να εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα μεταξύ Βουλής, πλατείας Κουμουνδούρου και Νέας Σμύρνης, ήλθε ο Πάνος Καμμένος να προσθέσει άλλη μία (τελευταία;) πράξη.

Πραγματοποιώντας άλλη μία εντυπωσιακή κωλοτούμπα, πάντα στο όνομα των προνομίων που παρέχει η θέση του επικεφαλής Κοινοβουλευτικής ομάδας κόμματος, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έδωσε παράταση στην προαναγγελθείσα από χθες διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου.

Λίγο πριν τις 10 το πρωί, ο κ. Καμμένος θυμήθηκε (ή κατάλαβε;) ξαφνικά ότι αν τον διαγράψει πρωί-πρωί όπως είχε πει, θα χάσει την ευκαιρία να δώσει το, ύστατο ίσως ρεσιτάλ του, από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για το Πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Μέσω του προσφιλούς του, Twitter, μας ενημέρωσε ότι αναβάλει την αποπομπή του Παπαχριστοπουλου από τους ΑΝΕΛ για μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του στη Βουλή, αιτιολογώντας την απόφαση αυτή με τα γνωστά περί «πραξικοπήματος», κ.λπ.

Σβήνει το σενάριο Βούτση για σωτηρία των ΑΝΕΛ

Την ίδια ώρα ένα από τα πλέον πιθανά σενάρια για τη διάσωση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, αυτό της επιστροφής πρώην βουλευτών του κόμματος, δείχνει να σβήνει. Η αινιγματική δήλωσή που έκανε χθες ο πρόεδρος της Βουλής ερμηνεύτηκε ως πιθανή επιστροφή των… ασώτων.

«Οι ΑΝΕΛ αυτή τη στιγμή έχουν 6 βουλευτές. Μπορεί μέχρι αύριο (σ.σ. σήμερα) ή τη Δευτέρα να έχουν πάει πίσω όλοι όσοι έχουν φύγει από τους ΑΝΕΛ, και να έχουν μία μεγάλη κοινοβουλευτική ομάδα. Εντελώς θεωρητικά το λέω βεβαίως», είπε ο Νίκος Βούτσης.

Την υπόθεση αυτή ήλθαν νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής να διαψεύσουν κατηγορηματικά δύο πρώην βουλευτές των ΑΝΕΛ.

«Εμείς οι μηχανικοί όταν αποφασίζουμε να γυρίσουμε σελίδα τη διαβάζουμε πολύ καλά γιατί μετά δεν έχει επιστροφή», είπε σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο ανεξάρτητος Γιώργος Λαζαρίδης, τονίζοντας πως  ο ίδιος έχει «γυρίσει σελίδα πια».

Σε ερώτηση για το αν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει επικοινωνήσει μαζί του τις τελευταίες ώρες, ο κ. Λαζαρίδης απέφυγε να απαντήσει ευθέως, και αρκέστηκε να σημειώσει με νόημα: « Για τα ντεσού της πολιτικής αποφεύγω να μιλάω δημοσίως, σας παρακαλώ δεν θέλω να πω κάτι άλλο».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δημήτρης Καμμένος, οι σχέσεις του οποίου με τον πρώην αρχηγό του βρίσκονται στο ναδίρ.

«Το έχω πει επανειλημμένα ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση επιστροφής. Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν πρόκειται να γυρίσω στους ΑΝΕΛ», είπε νωρίτερα σε πηγαδάκι στους διαδρόμους της Βουλής.

Η κατάσταση εκτροχιάζεται

Το μεσημέρι της Παρασκευής ο Νίκος Νικολόπουλος προσήλθε στην υποδιεύθυνση κρατικής ασφάλειας και κατέθεσε μήνυση κατά του Πάνου Καμμένου από τον οποίο υποστηρίζει πως δέχθηκε πιέσεις και εκβιασμούς, και μάλιστα τονίζει πως υπάρχουν και στοιχεία που στηρίζουν τις καταγγελίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το πρωί κυκλοφορούσε σενάριο σύμφωνα με το οποίο ο Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος πρόκειται να ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Πατρών, θα παρέδιδε την έδρα του προκειμένου να περιέλθει στον πρώτο επιλαχόντα στην Αχαΐα με τους ΑΝΕΛ, Γιάννη Λαϊνιώτη.

Το… εξωφρενικό σενάριο

Το τελευταίο σενάριο που απομένει για τη διατήρηση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ μοιάζει τόσο πιθανό όσο και το να πιάσει κανείς «εξάρι» στο λόττο ύστερα από αλλεπάλληλα τζακ ποτ. Για να υλοποιηθεί πρέπει να παραιτηθούν τόσο ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος όσο και ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος ως πρώτος αναπληρωματικός θα παραδώσει την έδρα στην Ελένη Σκλαβενίτη που παραμένει στο κόμμα.

Δηλαδή, για να το πούμε αλλιώς, να αποφασίσει ο Τέρενς Κουίκ να στηρίξει τον πρώην αρχηγό του, με τον οποίον βρίσκεται σε άγρια κόντρα, και ενώ το φλερτ που έχει αναπτύξει με τον ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται σε έρωτα, εν όψει εκλογών γαρ. Θα ήταν ασφαλές αν υπέθετε κανείς ότι ο Τέρενς Κουίκ θα προτιμήσει να πάρει την έδρα και με αυτήν να διασφαλίσει την κυβερνητική πλειοψηφία ως ο 151ος βουλευτής.

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, απόψε ο Πάνος Καμμένος θα δώσει την τελευταία παράσταση στο βήμα της Βουλής ως πρόεδρος της ΚΟ των ΑΝΕΛ στη Βουλή. Εκτός πάλι κι αν βρεθεί κάποια «μαγική» φόρμουλα ώστε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος να παραμείνει… δισυπόστατος. Να στηρίζει, δηλαδή, τόσο την επιβίωση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, όσο και την κυβερνητική πλειοψηφία. Όσο «ακραίο» κι αν ακούγεται, τι μπορεί να εμποδίσει τον Πάνο Καμμένο να κάνει άλλη μια κωλοτούμπα από αυτές που συνηθίζει;

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024