Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεσπαθώνει ο Καμμένος κατά «αχάριστων αποστατών»

Ξεσπαθώνει ο Καμμένος κατά «αχάριστων αποστατών»

Μετά τις πληροφορίες για το αρνητικό πόρισμα του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για τους ΑΝΕΛ, ο Πάνος Καμμένος -που κινδυνεύει να μείνει χωρίς ΚΟ και προνόμια- απασφάλισε κατά «της κυβέρνησης της αποστασίας των αχάριστων» και έκανε λόγο για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» και «εθνική προδοσία της Μακεδονίας»...

Μετά τις πληροφορίες για το αρνητικό πόρισμα του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για τους ΑΝΕΛ, ο Πάνος Καμμένος -που κινδυνεύει να μείνει χωρίς ΚΟ και προνόμια- απασφάλισε κατά «της κυβέρνησης της αποστασίας των αχάριστων» και έκανε λόγο για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» και «εθνική προδοσία της Μακεδονίας».

Συγκεκριμένα, ο Πάνος Καμμένος αναφέρει μέσω twitter : «Αύριο η τελευταία πράξη του πρωτοφανούς κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος για τη Δημοκρατία μας, με Εθνική προδοσία της Μακεδονίας από την κυβέρνηση της αποστασίας των αχάριστων.»

Πρόκειται για ένα από τα γνωστά παραληρήματα του προέδρου των ΑΝΕΛ, ο οποίος μεταμφιέστηκε και πάλι σε «Μακεδονομάχο» την παραμονή της έγκρισης του Πρωτοκόλλου Εισδοχής της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ, ενός τυπικού κειμένου η ύπαρξη του οποίου προβλέπεται στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Βέβαια, όλο το προηγούμενο διάστημα που ήταν στην κυβέρνηση σιωπούσε γιατί ο εταίρος του Αλέξης Τσίπρας τού είχε υποσχεθεί ότι δεν θα έρθει τίποτα προς ψήφιση πριν από τις εκλογές. Και γιαυτό ο Πάνος Καμμένος δεν έκανε καμία ουσιαστική κίνηση να μπλοκάρει τη Συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ όταν πραγματικά έπαιρνε σάρκα και οστά και απέρριψε την πρόταση μομφής της ΝΔ το καλοκαίρι.

Στην πραγματικότητα όμως αυτό που «καίει» τον Πάνο Καμμένο δεν είναι το Μακεδονικό, αλλά το γεγονός ότι κινδυνεύει με διάλυση η Κοινοβουλευτική του Ομάδα. Γιαυτό και στέλνει τα μηνύματά του στους «αχάριστους αποστάτες», που τον έχουν φέρει στη δυσχερή θέση να πιέζει και να απειλεί τον τέως εταίρο και φίλο του Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο, αν και το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής δεν δίνει περιθώρια στον Πάνο Καμμένο να διατηρήσει την ΚΟ και τα προνόμιά του στην περίπτωση που διαγράψει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, φαίνεται ότι όλα θα πάνε -τελικά- καλά. Αν κρίνει κανείς από τη δήλωση – χρησμό του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, που ως γνωστών είναι ευθυγραμμισμένος με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Νίκος Βούτσης προϊδέασε ότι υπάρχει τρόπος διάσωσης, ακόμη κι έτσι. Συγκεκριμένα ο Νίκος Βούτσης δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «υπάρχει μια ολόκληρη μέρα αύριο για την οποία θα κάνετε ρεπορτάζ. Γι’ αυτο τις προηγούμενες μέρες αφήσαμε αυτόν το χρόνο. Θα πω και κάτι ακόμα, υπάρχει αύριο ολόκληρη μέρα έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί θέμα. Αφήσαμε χρόνο για να μπορούν να θεραπευτούν πράγματα πριν έρθει η διάλυση».

Κατόπιν της δήλωσης – χρησμού του Νίκου Βούτση, ωστόσο, έχουν αρχίσει να διακινούνται σενάρια σχετικά με τον τρόπο που θα μπορούσε να διασωθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ ακόμη και χωρίς τον Θανάση Παπαχριστόπουλο.

Πάντως, το πρωί ο Πάνος Καμμένος συγκάλεσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ για να δώσει τελεσίγραφο στον Θανάση Παπαχριστόπουλο: ή θα παραιτηθεί ή θα διαγραφεί.

Μετά τη συνεδρίαση ο Πάνος Καμμένος δήλωσε: «Συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και ομόφωνα ζητήσαμε από τον κ. Παπαχριστόπουλο, μέχρι την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, να παραδώσει την έδρα στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, όπως είχε υποσχεθεί, ώστε να αναλάβει πλέον την ευθύνη ο Πρωθυπουργός, αλλά και ο κ. Κουίκ, για την ψήφιση ή όχι αυτής της συμφωνίας και βεβαίως για την εφαρμογή της απόφασης του κ. Παπαχριστόπουλου να μην κρατήσει την έδρα για τον εαυτό του, αλλά να την παραδώσει στους ψηφοφόρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Αν ο κ. Κουίκ το κάνει αυτό, με την παραίτησή του ή με την παραμονή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, θα ήταν δική του ευθύνη και οτιδήποτε συνέβαινε από εκεί και πέρα.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος αρνήθηκε να το κάνει, λέγοντας ότι έχει υποσχεθεί στον κ. Βούτση να ψηφίσει την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Του ξεκαθαρίσαμε ότι εμείς δεν μπορούμε πλέον να ανεχθούμε άλλη παράταση αυτής της ιστορίας. Στην πρώτη ψηφοφορία το δεχτήκαμε, υπό την έννοια ότι είχε δηλώσει ότι θα παραδώσει την έδρα. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει πιθανότητα οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, όποιο κόστος και αν έχει αυτό, να επιτρέψουμε μέλος της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας να εκτελέσει τη Μακεδονία.

Αύριο το πρωί, λοιπόν, με την έναρξη της συζήτησης, αν ο κ. Παπαχριστόπουλος δεν κάνει πράξη την υπόσχεσή του να παραδώσει την έδρα στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, με επιστολή μου θα διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024