Φωτογραφίες: Automedia

To δεύτερο τη τάξει αλλά πάντα επιβλητικό μοντέλο της βρετανικής φίρμας, προετοιμάζει τη νέα γενιά του η οποία εντοπίστηκε εν είδει δοκιμαστικού πρωτοτύπου στους δρόμους του Μονάχου, δίνοντας μια ιδέα για τις αλλαγές που επιφυλάσσει.

Αν και το καμουφλάζ εξακολουθεί να κρατά κρυμμένες τις κρίσιμες λεπτομέρειες, είναι σαφές ότι η αισθητική της θα εναρμονιστεί με τα πιο πρόσφατα μοντέλα των Βρετανών, δηλαδή τα Phantom και Cullinan όπως εξίσου σαφές είναι ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ριζικά την εικόνα που έχουμε για το μοντέλο και για το σχεδιαστικό κώδικα της Rolls-Royce.

Σε κάθε περίπτωση, η νέα Ghost δείχνει να διαθέτει μια πιο τετραγωνισμένη γρίλια σε σχέση με την σημερινή εκδοχή της η οποία πλαισιώνεται από εξαιρετικά λεπτά φωτιστικά σώματα. Παράλληλα, διαφορετική είναι και η σχεδίαση στις τελευταίες κολώνες οι οποίες εμφανίζουν μεγαλύτερη κλίση ενισχύοντας την αίσθηση καμπυλότητας σε προφίλ.

Σημαντικότερες προδιαγράφονται οι αλλαγές στην αθέατη πλευρά της όπου αναμένεται να βρεθεί μια τροποποιημένη εκδοχή της αρχιτεκτονικής που αξιοποιούν οι Phantom και Cullinan, στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό για κάθε παράμετρο και προοπτική βελτίωσης της Ghost που πρωτοεμφανίστηκε στην τρέχουσα εκδοχή της το 2010.

Εκτός από τις βελτιώσεις που αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο διάταξης, στον περιορισμό του βάρους και εν τέλει στα οδικά χαρακτηριστικά της Ghost, η νέα αρχιτεκτονική σημαίνει επίσης ότι η νέα γενιά του μοντέλου είναι επίσης υποψήφια για το ηλεκτρικό χρίσμα στο μέλλον.

Αντιστοίχως ριζική θα είναι και η ανασχεδίαση του εσωτερικού το οποίο αναμένεται να υποδεχτεί πολλές νέες τεχνολογίες δίνοντας φυσικά έμφαση στην υπερπολυτέλεια και στην εκζήτηση που είναι συνώνυμη με τη βρετανική φίρμα.

Επί του παρόντος δεν έχει γίνει γνωστό το πότε ακριβώς θα παρουσιαστεί η νέα Ghost, ωστόσο με δεδομένη την εξέλιξη… της εξέλιξης θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον για ένα ακόμα χρόνο πριν το επιβλητικό μοντέλο αποκαλυφθεί.