Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιος είναι ο Λιβανέζος designer Ziad Nakad;

Ποιος είναι ο Λιβανέζος designer Ziad Nakad;

Τα ρούχα του Ziad Nakad μοιάζουν με πραγματικά έργα τέχνης

Τα ρούχα του Ziad Nakad μοιάζουν με πραγματικά έργα τέχνης. Ο Λιβανέζος σχεδιαστής μπορεί άνετα να φέρει τον τίτλο του μεγάλου couturier. Γιατί ο άνθρωπος είναι ένας σημαντικός δημιουργός, με φαντασία και ιδιαίτερο, ξεχωριστό στυλ. Τα ρούχα του κατασκευασμένα από πανάκριβα υφάσματα, θυμίζουν αυτά που έδειχναν στο παρελθόν, οι μεγαλύτεροι οίκοι στον κόσμο της Haute Couture. Η Υψηλή Ραπτική, έτσι όπως την φαντάζονταν οι οίκοι Mme Gres, Schiappareli, Balmain, Ζακ Ντεσέ.

Ο Ziad Nakad από τα μικρά του ακόμα χρόνια, γοητευόταν από τα εξαιρετικής υφής υλικά, τις χειροποίητες δαντέλες, τις λαμπερές πέτρες. Στην αρχή έφτιαχνε φορέματα για τα μέλη της οικογένειάς του και αγαπημένους φίλους. Αργότερα αποφάσισε να εργαστεί κοντά σε διάσημους fashion designers, στην πατρίδα του τον Λίβανο. Δημιούργησε το πρώτο του ατελιέ το 1997 και έλαβε μάλιστα μέρος στην Εβδομάδα Μόδας με «φόντο» την Beirut. Χρησιμοποίησε μάλιστα στην επίδειξή του τα top models της εποχής, Κάρεν Μούντλερ και Τζέννιφερ Ντράιβερ.

Κάτι από glamour και sophisticated design

Σήμερα ο Nakad έχει κατακτήσει το Παρίσι αλλά και όλες τις σημαντικές αγορές στη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη, την Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα ρούχα του είναι η επιτομή του glamour και της αυθεντικής πολυτέλειας. Οι κορυφαίες stars, τζετ σέττερς και γαλαζοαίματες επιλέγουν τα εκπληκτικά, παραμυθένια, μακριά και κοντά φορέματά του, αλλά και τις σοφιστικέ του (για άψογες αναλογίες) φόρμες. Ο ίδιος εξομολογείται ότι όλο αυτό το υπέροχο story γύρω από τη μόδα, ξεκίνησε από τη μεγάλη του αγάπη για τις λεπτομέρειες και τα patterns. Ο Zakad, ο οποίος δημιουργεί και κομμάτια prêt-a-porter de luxe, πιστεύει ότι η Υψηλή Ραπτική είναι ένας τρόπος να σκέφτεσαι μακριά από τα «τετριμμένα». Ένα εκθαμβωτικό ταξίδι, έξω από την καθημερινότητα. Η γυναίκα, έτσι όπως την φαντάζεται ο Ziad, είναι φρέσκια, δυνατή, αισθησιακή, με θετικά vibes και όραμα. Ο σχεδιαστής εξομολογείται ότι θαύμαζε πάντα τις δημιουργίες των Christian Dior και Christian Lacroix…

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024