Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συναγερμός για τη γρίπη: Τουλάχιστον 22 οι νεκροί

Συναγερμός για τη γρίπη: Τουλάχιστον 22 οι νεκροί

Τουλάχιστον 22 υπολογίζονται οι θάνατοι από τη γρίπη, έπειτα από τον θάνατο μιας 78χρονης γυναίκας στην Κρήτη, η οποία νοσηλευόταν με πνευμονία, αλλά τελικά κατέληξε από επιπλοκές του ιού της γρίπης Η1Ν1

Τουλάχιστον 22 υπολογίζονται οι θάνατοι από τη γρίπη, έπειτα από τον θάνατο μιας 78χρονης γυναίκας στην Κρήτη, η οποία νοσηλευόταν με πνευμονία, αλλά τελικά κατέληξε από επιπλοκές του ιού της γρίπης Η1Ν1.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Ρεθύμνου κ. Μαρκάκης: «η 78χρονη κατέληξε το πρωί της Δευτέρας από επιπλοκές της γρίπης. Η γυναίκα νοσηλευόταν για 15-20 ημέρες στο νοσοκομείο Ρεθύμνου και παρέμενε διασωληνωμένη. Η 78χρονη ανήκε στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα», όπως μεταδίδει το neakriti.gr.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου, η ηλικιωμένη δεν ήταν εμβολιασμένη. Η άτυχη ηλικιωμένη είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ρεθύμνου από τα Χανιά, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι στη μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο Χανίων.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τον τρίτο θάνατο από γρίπη στην Κρήτη.

Από Η1Ν1 «έσβησαν» ακόμη το 5χρονο κορίτσι στο Ηράκλειο.

Τη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι ένα πεντάχρονο κοριτσάκι, το οποίο είχε μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ με πολύ υψηλό πυρετό το μεσημέρι της Κυριακής, κατέληξε από τη γρίπη, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να την κρατήσουν στη ζωή.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο δύο ηλικιωμένοι που νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, κατέληξαν επίσης από τον ιό της γρίπης.

Και οι δύο περιπτώσεις αφορούσαν ηλικιωμένους άνδρες, ηλικίας 73 ετών, που αντιμετώπιζαν όμως και καρδιολογικά προβλήματα και νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ λόγω προσβολής τους από τον ιό της γρίπης Η1Ν1.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, μέχρι και τις 27 Ιανουαρίου είχαν καταγραφεί 18 θάνατοι (οι 12 στο διάστημα από 21 έως 27 Ιανουαρίου), ενώ συνολικά είχαν εισαχθεί στη ΜΕΘ με συμπτώματα γρίπης 117 άνθρωποι.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024