Ανησυχία έχει προκληθεί στο Βόλο εξαιτίας του θανάτου, μέσα στο Σαββατοκύριακο, δύο ηλικιωμένων ανθρώπων από τον ιό της γρίπης Η1Ν1, που νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, όπως ανακοίνωσε αργά το μεσημέρι ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Παύλος Μαλινδρέτος.

Και οι δύο περιπτώσεις αφορούσαν ηλικιωμένους άνδρες, ηλικίας 73 ετών, που αντιμετώπιζαν όμως και καρδιολογικά προβλήματα και νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ λόγω προσβολής τους από τον ιό της γρίπης Η1Ν1.

Παράλληλα, χθες μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου και εισήχθη αμέσως στη ΜΕΘ μία 45χρονη γυναίκα, με λοίμωξη του αναπνευστικού, που εμφάνιζε τα συμπτώματα του ιού Η1Ν1.

Αφού ελέγχθηκαν δείγματά της, διαπιστώθηκε ότι είχε προσβληθεί από τον ιό της γρίπης Η1Ν1, σύμφωνα με το διοικητή του Αχιλλοπούλειου, Μ. Δραμητινό, που επιβεβαίωσε το περιστατικό στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο νοσηλεύονται παράλληλα δύο ακόμη άτομα που έχουν προσβληθεί από τη γρίπη Η1Ν1, αλλά ευτυχώς η υγεία του 45χρονου άνδρα εξελίσσεται θετικά, αφού επί πολλές ημέρες νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ, ενώ τώρα βρίσκεται νοσηλευόμενος στην Α’ Παθολογική του νοσοκομείου.

Η άλλη περίπτωση αφορά επίσης έναν ενήλικα άνδρα, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του ίδιου νοσοκομείου, όπως διευκρίνισε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο κ. Δραμητινός.

Μέχρι τώρα έχουν εμφανιστεί αρκετά περιστατικά του ιού Η1Ν1 στην περιοχή της Μαγνησίας, και σε όλες τις περιπτώσεις χρειάστηκε νοσηλεία στη ΜΕΘ του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου.

Γράψτε το σχόλιό σας