Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σχεδιάζουν προσχώρηση των έξι προθύμων στο ΣΥΡΙΖΑ - «Κοντός ψαλμός αλληλούια» λέει ο Βούτσης

Σχεδιάζουν προσχώρηση των έξι προθύμων στο ΣΥΡΙΖΑ – «Κοντός ψαλμός αλληλούια» λέει ο Βούτσης

«Δεν σχολιάζω… κοντός ψαλμός» σχολίασε αινιγματικά ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, στο ενδεχόμενο ένταξης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έξι ανεξάρτητων βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση

Σχέδιο προσχώρησης έξι προθύμων βουλευτών στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στις ψηφοφορίες των νομοσχεδίων. Ο Χριστόφορος Βερναδάκης επιβεβαίωσε τον σχετικό σχεδιασμό και ο Νίκος Βούτσης τον επικύρωσε, δηλώνοντας «κοντός Ψαλμός αλληλούια».

«Δεν σχολιάζω… κοντός ψαλμός» σχολίασε αινιγματικά ο πρόεδρος της Βουλής στο ενδεχόμενο ένταξης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έξι ανεξάρτητων βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Νωρίτερα, τo σενάριο προσχώρησης στην κυβερνητική πλειοψηφία των έξι βουλευτών που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης έβαλε στο τραπέζι ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, δηλώνοντας πως «θα μελετηθεί, αν χρειαστεί».

Με τα έως τώρα δεδομένα οι πρόθυμοι έξι είναι οι: Ελένη Κουντουρά, Βασίλης Κόκκαλης, Κατερίνα Παπακώστα, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Σπύρος Δανέλλης και Κώστας Ζουράρις.

Μιλώντας στον ρ/σ News 24/7, σημείωσε σχετικά με τον κανονισμό της Βουλής ότι «κάναμε αυτό που θεωρήσαμε δημοκρατικό καθήκον». Πρόσθεσε ότι αυτό που ήθελε η κυβέρνηση ήταν να θέσει στα κόμματα το ζήτημα με τα προνόμια χρηματοδότησης, τηλεοπτικού χρόνου, χρόνου στη Βουλή κλπ. που έχουν τα κόμματα και οι πολιτικοί αρχηγοί. Όσον αφορά τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως θα εκφραστεί η διεύρυνση που επιδιώκει το κόμμα.

Αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο, είπε πως ο πρωθυπουργός ήταν σαφής απέναντί του. «Πώς να κάνει αποδεκτές παραιτήσεις που δεν έχουν γίνει ποτέ; Να πάει σε αποπομπές;» αναρωτήθηκε ο κ. Βερναρδάκης και σημείωσε ότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, τότε ήταν που θα μιλούσαν για συναλλαγές στο κυβερνητικό διαζύγιο.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως ο Π. Καμμένος μειοψήφησε στο ίδιο το κόμμα του: «Η Κουντουρά είναι μια πετυχημένη υπουργός, θα την αποπέμψει ο πρωθυπουργός χωρίς η ίδια να το θέλει;» είπε και μίλησε για άσφαιρα πυρά από τον πρώην υπουργό Άμυνας. «Αν έχει να πει κάτι ας το πει. Είναι δυνατόν να απειλεί τον Κοτζιά;» τόνισε και συνέχισε σχολιάζοντας την υπόθεση της… γκαζόζας. «Δεν υποτιμούμε ούτε λοιδορούμε τον Πάνο. Συνεργαστήκαμε έντιμα. Κινδυνεύει να πεσει όμως σε παραλήρημα, ξεφτιλίζοντας έναν βουλευτή».

Ο Χριστόφος Βερναρδάκης εξαπέλυσε επίθεση και κατά του Κινήματος Αλλαγής, λέγοντας πως «το εναπομείναν ΚΙΝΑΛ θα δυσκολευτεί να μπει και στη Βουλή, καθώς δεν έχει ουδεμία οριοθέτηση σε κανένα σοβαρό ζήτημα απέναντι στη ΝΔ» και το χαρακτήρισε ως κόμμα «υβρίδιο που βρίσκεται σε απόλυτη αναντιστοιχία με την σοσιαλ-δημοκρατία και που δεν έχει σχέση με το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου».

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024