Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τσίπρας παίρνει το όπλο του για να μαζέψει την κυβέρνηση - κουρελού - Οι εισηγήσεις στο Μαξίμου

Ο Τσίπρας παίρνει το όπλο του για να μαζέψει την κυβέρνηση – κουρελού – Οι εισηγήσεις στο Μαξίμου

Μια πολύ κρίσιμη εβδομάδα που θα κρίνει εν πολλοίς κι αν θα χαθεί η εναπομείνασα αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος ξεκινά σήμερα

Μια πολύ κρίσιμη εβδομάδα που θα κρίνει εν πολλοίς κι αν θα χαθεί η εναπομείνασα αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος ξεκινά σήμερα. Το επόμενο διάστημα θα επιβεβαιωθούν ή όχι τα σενάρια περί αλλαγής του κανονισμού της Βουλής προκειμένου να διασωθεί ο Πάνος Καμμένος ή και ο Σταύρος Θεοδωράκης (αν και ο ίδιος αρνείται ότι θα δεχθεί κάτι τέτοιο).

Θα φανεί αν το Μέγαρο Μαξίμου μπροστά στον πανικό της απώλειας της δεδηλωμένης και υποκύπτοντας στους εκβιασμούς και τα μισόλογα του προέδρου των ΑΝΕΛ θα δώσει μια ακόμη μαχαιριά στη Δημοκρατία μεθοδεύοντας ντροπιαστικές διαδικασίες και για την αριστερά αλλά και για τη Βουλή γενικότερα.

Τα επόμενα 24ωρα, ωστόσο, ολοκληρώνεται και η διαδικασία «βάφτισης» της ΠΓΔΜ σε «Βόρεια Μακεδονία» ή σε… σκέτο Μακεδονία όπως αρέσκονται να λένε και οι ίδιοι οι κάτοικοι της γειτονικής χώρας.

Τέλος στα βαφτίσια

Η ψήφιση του Πρωτοκόλλου ένταξης στο ΝΑΤΟ θα γίνει με τις ψήφους όλων όσοι ψήφισαν και τη Συμφωνία των Πρεσπών, βεβαίως και του Παπαχριστόπουλου ο οποίος πείστηκε από τον πρόεδρο της Βουλής να μείνει ακόμη λίγα 24ωρα, να ψηφίσει και το Πρωτόκολλο, να βρει κι ο Βούτσης τη φόρμουλα για να μη χάσει η κυβέρνηση την πλειοψηφία. Θα το ψηφίσει και η Μεγαλοοικονόμου η οποία τις μονές ώρες παραιτείται και τις ζυγές λέει ότι δεν θα κάνει το χατίρι όσων θέλουν το κακό του… άξιου Αλέξη Τσιπρα.

Και τέλος στις 5 και 6 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Τουρκία και δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ότι δεν έχει επί της ουσίας καμιά σοβαρή ατζέντα, μιας και ο Ερντογάν δεν θα αλλάξει την πολιτική του, πολιτική έντασης, απειλών, χάραξης μιας γραμμής γκρίζων ζωνών και «γαλάζιων πατρίδων». Και οι ίδιοι λένε αν η ελληνική αποστολή είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις και κυρίως τα κόλπα του Σουλτάνου.

Είναι γεγονός ότι την ώρα που η χώρα θα έπρεπε να ασχολείται με θέματα κρισιμότερα, όπως η βόμβα των κόκκινων δανείων, σπαταλά το χρόνο της στα κοινοβουλευτικά παρατράγουδα, στον Παπαχριστόπουλο, το χαλασμένο αυτοκίνητό του, στην Μεγαλοοικονόμου και στην κυβέρνηση της γκαζόζας.

Με αποκλειστική ευθύνη του Μεγάρου Μαξίμου ευτελίζεται το πολιτικό σκηνικό και υιοθετείται μια άκρως κωμική ατζέντα που μόνο κακό κάνει στη Δημοκρατία και τίποτε άλλο.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο Νίκος Βούτσης (που θα έπρεπε να ασκεί τα καθήκοντά του με σεβασμό στο ρόλο και την ανεξαρτησία του) δεν αποκλείεται να μην εφαρμόσει τα βρόμικα σχέδια αλλαγής του κανονισμού για τα μάτια του Καμμένου. Ούτε να μειώσει τον αριθμό των βουλευτών από 10 σε λιγότερους για το σχηματισμό Κ.Ο., ούτε να διατηρήσει τα προνόμια των αρχηγών ακόμη κι αν δεν έχουν κοινοβουλευτική ομάδα, ούτε να μετέλθει άλλων μεθόδων που θα προκαλέσουν έκρηξη στη Βουλή.

Η εισήγηση είναι να πηγαίνει σε κάθε νομοσχέδιο με ονομαστικές ψηφοφορίες και να φαίνεται τότε ποιος ψηφίζει και ποιος όχι τα φιλολαϊκά νομοσχέδια.

Το ρίσκο

Το σενάριο αυτό ενέχει το ρίσκο του ανεξέλεγκτου Πάνου Καμμένου και τι είναι σε θέση να αποκαλύψει για την κυβέρνηση προκειμένου να μην… κάνει παρέλαση. Δεν είναι λίγοι στην κυβέρνηση που εισηγούνται σκληρή γραμμή απέναντι στον πρώην εταίρο και να μην υποκύψει ο Τσίπρας στους εκβιασμούς του. «Τι θα κάνει δηλαδή; Αποκαλύψεις για τις οποίες εμπλέκεται και ο ίδιος;». Στο Μαξίμου πιστεύουν ότι δεν έχει τίποτε για να εκβιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα θα μπορούσαν να βγουν πολλοί σκελετοί στην ντουλάπα αν ανοίξει εμφύλιος.

Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα μιας κυβέρνησης που παραπαίει, μιας δημοκρατίας που πλήττεται βάναυσα από καταστάσεις όπως οι μετακινήσεις βουλευτών, οι παραιτήσεις για να διευκολυνθούν άλλοι, τα παρακάλια, οι ύβρεις και οι εκβιασμοί, δεν τιμούν κανέναν. Και ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση και να ξεκαθαρίσει την κατάσταση όπως ο ίδιος ξέρει.

Βλέποντας άλλωστε τις δημοσκοπήσεις (τις κανονικές κι όχι εκείνες που στήνουν στα υπόγεια του Μαξίμου) ο πρωθυπουργός δείχνει αποφασισμένος να ξαναπάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να ξαναβάλει αυτός την πολιτική ατζέντα, με τα φιλολαϊκά μέτρα, την υπόθεση της Novartis και πιθανότατα έναν ανασχηματισμό για την τελική αντεπίθεση μέχρι τις εκλογές.

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024