Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δυναμιτίζει το κλίμα η Άγκυρα την παραμονή της επίσκεψης Τσίπρα

Δυναμιτίζει το κλίμα η Άγκυρα την παραμονή της επίσκεψης Τσίπρα

Ο εκπρόσωπος του τούρκου προέδρου, Ιμπραΐμ Καλίν, τόνισε ότι η Αγκυρα δεν θα ανεχθεί τετελεσμένα σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο

Προειδοποιητικό μήνυμα για τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ έστειλε η Αγκυρα, την παραμονή της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία και της συνάντησής του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο εκπρόσωπος του τούρκου προέδρου, Ιμπραΐμ Καλίν, τόνισε ότι η Αγκυρα δεν θα ανεχθεί τετελεσμένα σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο. «Πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι η Τουρκία δεν θα ανεχθεί τετελεσμένα, ιδιαίτερα στην ανατολική Μεσόγειο» υπογράμμισε, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu.

«Για να γίνει η Μεσόγειος μια θάλασσα ειρήνης, πρέπει οι φυσικοί πόροι ισότιμα να βρεθούν, να γίνει η εκμετάλλευση τους» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως η Τουρκία στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στη Μαύρη θάλασσα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα με την ίδια αποφασιστικότητα.

Όπως τόνισε ο κ. Καλίν, «με την Ελλάδα έχουμε πυκνή ατζέντα. Αύριο θα έχουμε μια πυκνή ατζέντα, όπως διμερείς εμπορικές σχέσεις, οι εξελίξεις στο Αιγαίο, ενεργειακά, ο TAP, Turkısh Stream, την τουρκική μειονότητα στη δυτική Θράκη, τη μειονότητα των Ρωμιών που ζουν στην Τουρκία και τα θέματα αυτών».

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε και στις δηλώσεις που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας πριν από την επίσκεψη στην Τουρκία. «Δείχνει ότι η προσέγγισή τους είναι θετική και με καλές προθέσεις» σχολίασε.

«Έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε τον ειλικρινή διάλογο που ανοίξαμε τον Δεκέμβριο 2017 και να επανεκκινήσουμε τη θετική μας ατζέντα από εκεί που την αφήσαμε» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu, ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα, σημειώνει πως η σχέση του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βασίζεται «στον σεβασμό, την ειλικρίνεια και την ευθύτητα». «Πρέπει να οικοδομήσουμε μια σχέση αμοιβαίου σεβασμού, βασισμένη στο διεθνές δίκαιο, προς όφελος τον λαών μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024