Σκληρή κριτική τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη Νέα Δημοκρατία άσκησε ο Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής.

«Το μόνο μέλημα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι η νομή της εξουσίας», είπε ο πρώην πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας τα δύο κόμματα ως «μέρος του ελληνικού προβλήματος» που «ποντάρουν στον διχασμό για να κερδίσουν κομματικά οφέλη».

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών εξέφρασε την ανησυχία του για την ενδεχόμενη επικράτηση ενός «καταστροφικού συντηρητικού διπολισμού» και επεσήμανε την ανάγκη να αποκτήσει ο χώρος της σοσιαλδημοκρατίας ένα καθαρό πολιτικό στίγμα και να συνδεθεί με σύγχρονα κινήματα, στόχος που απαιτεί «πυρήνα αξιών και πλουραλισμό ιδεών».

«Θα είναι τραγικό να βρεθεί το Κίνημα Αλλαγής σε ρόλο συμπληρώματος» τόνισε και ζήτησε «να τελειώνουν οι απαράδεκτες επιθέσεις στην ηθική των συντρόφων».

Κάνοντας αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου και τη συμβολή του στην επίτευξη ας προοδευτικής κοινωνικής συμμαχίας ο Γιώργος Παπανδρέου επεσήμανε: «Όσοι σήμερα προσπαθούν να του μοιάσουν πρέπει να ξέρουν ότι δεν υπηρέτησε την εικόνα του αριστερού, αλλά τον λαό και την ουσία των σοσιαλιστικών θέσεων».

Μάλιστα, ο κ.Παπανδρέου επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για τα στάση του υπέρ του καθεστώτος Μαδούρο κι αποκάλυψε ότι με δική του πρωτοβουλία η Σοσιαλιστική Διεθνής προχώρησε στο ψήφισμα καταδίκης του καθεστώτος στη Βενεζουέλα.

«Πώς μπορεί η σημερινή κυβέρνηση να λέγεται αριστερή και να στηρίζει τον Μαδούρο» έθεσε το ερώτημα, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του: εκλογές τώρα στη Βενεζουέλα και αποφυγή της εξωτερικής επέμβασης.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ευρώπη ενημέρωσε τα μέλη της ΚΕ για την πρωτοβουλία του να στείλει επιστολή στον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος στη Μεγάλη Βρετανία, προκειμένου να διοργανωθεί νέο δημοψήφισμα για τις σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in. gr