Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γ. Παπανδρέου: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι μέρος του προβλήματος

Γ. Παπανδρέου: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι μέρος του προβλήματος

«Θα είναι τραγικό να βρεθεί το Κίνημα Αλλαγής σε ρόλο συμπληρώματος» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός εκφράζοντας την ανάγκη να αποκτήσει ένα ξεκάθαρο στίγμα

Σκληρή κριτική τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη Νέα Δημοκρατία άσκησε ο Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής.

«Το μόνο μέλημα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι η νομή της εξουσίας», είπε ο πρώην πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας τα δύο κόμματα ως «μέρος του ελληνικού προβλήματος» που «ποντάρουν στον διχασμό για να κερδίσουν κομματικά οφέλη».

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών εξέφρασε την ανησυχία του για την ενδεχόμενη επικράτηση ενός «καταστροφικού συντηρητικού διπολισμού» και επεσήμανε την ανάγκη να αποκτήσει ο χώρος της σοσιαλδημοκρατίας ένα καθαρό πολιτικό στίγμα και να συνδεθεί με σύγχρονα κινήματα, στόχος που απαιτεί «πυρήνα αξιών και πλουραλισμό ιδεών».

«Θα είναι τραγικό να βρεθεί το Κίνημα Αλλαγής σε ρόλο συμπληρώματος» τόνισε και ζήτησε «να τελειώνουν οι απαράδεκτες επιθέσεις στην ηθική των συντρόφων».

Κάνοντας αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου και τη συμβολή του στην επίτευξη ας προοδευτικής κοινωνικής συμμαχίας ο Γιώργος Παπανδρέου επεσήμανε: «Όσοι σήμερα προσπαθούν να του μοιάσουν πρέπει να ξέρουν ότι δεν υπηρέτησε την εικόνα του αριστερού, αλλά τον λαό και την ουσία των σοσιαλιστικών θέσεων».

Μάλιστα, ο κ.Παπανδρέου επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για τα στάση του υπέρ του καθεστώτος Μαδούρο κι αποκάλυψε ότι με δική του πρωτοβουλία η Σοσιαλιστική Διεθνής προχώρησε στο ψήφισμα καταδίκης του καθεστώτος στη Βενεζουέλα.

«Πώς μπορεί η σημερινή κυβέρνηση να λέγεται αριστερή και να στηρίζει τον Μαδούρο» έθεσε το ερώτημα, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του: εκλογές τώρα στη Βενεζουέλα και αποφυγή της εξωτερικής επέμβασης.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ευρώπη ενημέρωσε τα μέλη της ΚΕ για την πρωτοβουλία του να στείλει επιστολή στον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος στη Μεγάλη Βρετανία, προκειμένου να διοργανωθεί νέο δημοψήφισμα για τις σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024