Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαλάει ο καιρός: Συννεφιασμένη Κυριακή και νέο κύμα κακοκαιρίας από τη Δευτέρα

Χαλάει ο καιρός: Συννεφιασμένη Κυριακή και νέο κύμα κακοκαιρίας από τη Δευτέρα

Κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις με βροχές τοπικού χαρακτήρα στη Βόρεια και Βορειοδυτική Ελλάδα και σποραδικές καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο, περιμένουμε την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις με βροχές τοπικού χαρακτήρα στη Βόρεια και Βορειοδυτική Ελλάδα και σποραδικές καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο, περιμένουμε την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019.

Παράλληλα, αναμένονται αυξημένες συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 0 έως 12 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 17 βαθμούς, στην Ήπειρο από 8 έως 17 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 10 έως 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 18 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 10 έως 17 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ πρόσκαιρα στα νησιωτικά τμήματα οι εντάσεις των ανέμων θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών βροχών τοπικού χαρακτήρα από τις απογευματινές ώρες. Παράλληλα, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα και η ορατότητα θα είναι κατά περιόδους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, και πρόσκαιρα στα θαλάσσια τμήματα τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών τοπικού χαρακτήρα και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Παράλληλα, η ορατότητα θα είναι περιορισμένη, κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Από το απόγευμα στα βόρεια οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Κακοκαιρία από Τρίτη

Τη Δευτέρα (04/02) αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και τη Μακεδονία και πιθανώς από το βράδυ στο Ιόνιο. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα νοτιά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Την Τρίτη (05/02) νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και νότια. Σταδιακά θα εκδηλωθούν καταιγίδες από τα νοτιοδυτικά πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα κεντρικά και νότια. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά. Από το απόγευμα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά που τη νύχτα θα ενταθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες της Τρίτης στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και στα νοτιά 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Την Τετάρτη (06/02) και την Πέμπτη (07/02) νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακά την Πέμπτη στα δυτικά αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων. Xιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά πρόσκαιρα την Τετάρτη κατά τόπους πυκνές. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα νοτιά τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση την Πέμπτη. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024