Διατηρούν τα προνόμιά τους οι πρόεδροι των διαλυμένων Κοινοβουλευτικών Ομάδων
Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής για να συζητήσει τις αλλαγές στον Κανονισμό.
Την Δευτέρα στις 14:00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής για να συζητήσει αλλαγές στον Κανονισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές που θα προταθούν κινούνται στην κατεύθυνση οι πολιτικοί αρχηγοί να διατηρούν τα προνόμιά τους, ακόμα κι αν απολέσουν την κοινοβουλευτική τους ομάδα. Τα προνόμια αυτά αφορούν τα δικαιώματα λόγου των πολιτικών αρχηγών, αλλά και πρακτικά και θεσμικά δικαιώματα.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αναμένεται να καταθέσει πρόταση προκειμένου ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Πάνος Καμμένος να μην χάσουν τα προνόμια του αρχηγού κόμματος στη Βουλή.
Η ρύθμιση αναμένεται να προβλέπει ότι όσοι έχουν αναδειχθεί στις εκλογές αρχηγοί κομμάτων θα διατηρούν την ιδιότητά τους και τα προνόμιά τους στη Βουλή ανεξάρτητα αν έχουν ή όχι 5 βουλευτές.
Υπό εξέταση τελεί εάν παράλληλα θα αλλάξει και η διάταξη που θα επιτρέπει στους βουλευτές που θέλουν να αλλάξουν Κοινοβουλευτική Ομάδα να λογίζονται ως «κανονικά» μέλη της ΚΟ του νέου κόμματος που θα επιλέξουν, ώστε αυτή να μην διαλύεται, όπως κινδυνεύει να συμβεί στην περίπτωση των ΑΝΕΛ.
- Σεισμική αλλαγή στο αφρικανικό ποδόσφαιρο: Το CAN ανά τετραετία και νέα Λίγκα των Εθνών
- Αγρότες: Κλείνουν αύριο τις σήραγγες των Τεμπών για τα φορτηγά – Συνεχίζουν το άνοιγμα διοδίων
- Έλον Μασκ:Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με 749 δισεκατομμύρια δολάρια περιουσία
- Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έγραψε ιστορία στον πάγκο του Ολυμπιακού
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [21.12 – 27.12.2025]
- Ντόρα Γιαννακοπούλου: Πέθανε η πολυσχιδής δημιουργός του θεάτρου, του τραγουδιού και της λογοτεχνίας
- Εστησαν rave πάρτι στα σκαλιά εκκλησίας στο Γαλάτσι με DJ και φωτορυθμικά
- Ποια χώρα είναι πρώτη παγκοσμίως στην προσέλκυση και διατήρηση ταλέντων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 21.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-315x220.jpg)



![Δημόσιο Χρέος: Γιατί «κατεβάζει» την παραγωγικότητα στην Ελλάδα [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/12/debt-300x300.jpg)













![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [21.12 – 27.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/POSTER-copy-3-315x220.jpg)








































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442