Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ, καθώς όπως προέκυψε μετά τη συνάντηση που είχε ο βουλευτής του κόμματος  Θανάσης Παπαχριστόπουλος – ο οποίος θα υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του – με τον πρόεδρο της Βουλής, ανέφερε ότι θα την καθυστερήσει για 4 με 5 ημέρες.

Ο πρόεδρος της Βουλής σαν να απευθύνεται σε βουλευτή του κόμματός του ζήτησε να διατηρήσει την έδρα του για 4-5 ημέρες ακόμη, καθώς όπως είπε μέσα στην εβδομάδα θα ψηφιστεί το πρωτόκολλο για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος ο οποίος έφτασε με καθυστέρηση στη Βουλή προκειμένου να παραιτηθεί επειδή… χάλασε το αυτοκίνητό του – όπως είπε ο ίδιος νωρίτερα – δεν έχασε την ευκαιρία και  αποδέχτηκε την πρόταση διευκρινίζοντας ότι αμέσως μετά θα παραιτηθεί.

Μάλιστα λίγο αργότερα διευκρίνισε ότι «ο πρόεδρος της Βουλής με παρακάλεσε  επειδή για να ισχύσει η Συνθήκη των Πρεσπών, πρέπει το πρωτόκολλο του ΝΑΤΟ να ψηφιστεί». Αυτή η παραίτηση, πρόσθεσε, θα πάρει μία παράταση τεσσάρων-πέντε ημερών.

«Η αμαρτία μου θα είναι αυτές οι 4 με 5 ημέρες»

«Έχω υποσχεθεί να υποβάλω παραίτηση σήμερα. Δεν πειράζει, τα προσωπικά μου είναι πιο κάτω από την ένταση που υπάρχει και νομίζω ότι μέσα στην προσεχή εβδομάδα, θα τελειώσει αυτή η ιστορία», δήλωσε ο κ. Παπαχριστόπουλος θέλοντας να δικαιολογήσει τους λόγους για την αναβολή παράδοσης της έδρας και πρόσθεσε: «Τη στιγμή που ο πρόεδρος με παρακάλεσε, αναβάλλω την παραίτηση για 4 με 5 ημέρες και παίρνω το χρέος της ανακολουθίας μου. Η αμαρτία μου θα είναι αυτές οι 4 με 5 ημέρες».

Οι «κακές γλώσσες» πάντως λένε ότι η καθυστέρηση για την παραίτηση του κ. Παπαχριστόπουλου συνδέεται και με το γεγονός ότι η κυβέρνηση ψάχνει να βρει μία «φόρμουλα» ώστε να διασωθεί η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ.

Σπυράκη: Όλοι έχουν καταλάβει ότι Καμμένος εκβιάζει τον Τσίπρα

Την ίδια στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά τα κωμικοτραγικά γεγονότα στο κοινοβούλιο, η ΝΔ περνάει στην αντεπίθεση τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος να υποκύψει στους «εκβιασμούς» Καμμένου ενώ την ίδια στιγμή ζητά από το Νίκο Βούτση να περιφρουρήσει το κύρος της Βουλής.

«Όλοι πια έχουν καταλάβει ότι ο κ. Καμμένος εκβιάζει τον κ. Τσίπρα και ότι ο πρωθυπουργός -για λόγους που εκείνος γνωρίζει- είναι έτοιμος να υποκύψει στον εκβιασμό του, προκειμένου ο συνεταίρος του να μην αποκαλύψει όσα γνωρίζει για την κοινή τους διακυβέρνηση» τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ για να προσθέσει.

«Οι θεσμοί, ωστόσο, δεν είναι παιχνίδι. Η Ν.Δ. καλεί τον κ. Βούτση να περιφρουρήσει το κύρος της Βουλής και να μην αποδειχθεί και εκείνος μέρος αυτής της παρακμιακής συναλλαγής».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο