Απόλυτος θριαμβευτής, ο Τζόκοβιτς, εξαφάνισε τον Ναδάλ
Η μεγάλη αναμέτρηση που όλοι περίμεναν, αποδείχθηκε τελικά ντέρμπι μόνο στα… χαρτιά. Εκτός κλίματος ο Ναδάλ, έχασε από έναν τρομακτικό Τζόκοβιτς με 3-0 σετ, με τον Σέρβο να κατακτά το βαρύτιμο τρόπαιο του αυστραλιανού Grand Slam.
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετέτρεψε την γιγαντομαχία της Rod Laver Arena, σε παράσταση για έναν ρόλο και κατέκτησε το 15ο Grand Slam καριέρας του και 7ο τίτλο στη Μελβούρνη, επικρατώντας στον τελικό του αυστραλιανού Open με 3-0 σετ (6-3, 6-2, 6-3).
Το ματς δεν μπορεί να κριθεί αγωνιστικά μιας και ο Νόβακ Τζόκοβιτς ισοπέδωσε τον Ράφα Ναδάλ. Ο Ισπανός που έφτασε μέχρι τον τελικό ισοπεδώνοντας κάθε αντίπαλο και μάλιστα χωρίς να χάσει σετ, έμοιαζε… άδειος στον τελικό. Χωρίς εμπνεύσεις και φανερά ανέτοιμος ψυχολογικά και σε επίπεδο συγκέντρωσης, ο 32χρονος θρύλος αναγκαζόταν σε όλη τα διάρκεια της αναμέτρησης να ακολουθεί το παιχνίδι του Νόλε, αντί να κάνει το δικό του.
Ο Τζόκοβιτς έσπασε με το καλημέρα το σερβίς του Ναδάλ και πήρε το πρώτο σετ με 6-3 σε μόλις 37’. Όσοι περίμεναν την αντίδραση του μεγάλου Ισπανού σε κάποια φάση της αναμέτρησης έμειναν με την ελπίδα καθώς ο Σέρβος έκανε το 2-0 (6-2) σε 40’ και το τελικό 3-0 (6-3) σε 49’.
Ο 31χρονος Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος επέστρεψε για τα καλά στην ελίτ μετά τα προσωπικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, είναι και θα παραμείνει στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης κατακτώντας το εν λόγω τουρνουά για έβδομη φορά και για πρώτη μετά το 2016 και πλέον βρίσκεται στην 3η θέση όλων των εποχών σε κατακτήσει Grand Slam προσπερνώντας τον Πιτ Σάμπρας (14) και κυνηγώντας πλέον τους Ράφα Ναδάλ (17) και Ρότζερ Φέντερερ (20).
Πλέον ο Νόλε, στα τέλη Μαΐου θα επιχειρήσει να επαναλάβει τον άθλο του 2016. Να κάνει το καρέ σε Grand Slam μέσα σε μία χρονιά, αφού έχει ήδη κατακτήσει τα αντίστοιχα του Wimbledon, του US Open και του Australian Open, με μόνο το Roland Garos να απομένει.
.@DjokerNole reunited with Norman once again.#AusOpen #AusOpenFinal pic.twitter.com/J6HBOr367d
— #AusOpen (@AustralianOpen) 27 Ιανουαρίου 2019
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (4/6): Δράση με Σουηδία – Ελλάδα και φιλικά ματς ενόψει Μουντιάλ
- «Δεν χρειάζεται σχόλιο»: To βίντεο της ΚΑΕ Ολυμπιακός για το φάουλ του Ναν στο τέλος (vid)
- Τι γράφουν στο Μεξικό για Κρουζ Αζούλ και Γιακουμάκη
- Ολυμπιακός: Τι συμβαίνει στη σειρά των τελικών όταν επικρατεί στο πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ
- Μπαρτζώκας για Ντόρσεϊ: «Κάνει θεραπεία, θα δούμε για το Game 2»
- Ολυμπιακός: Έκτη συνεχόμενη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα
- Ο Αταμάν αποχώρησε από τη συνέντευξη Τύπου: «Το αποτέλεσμα του αγώνα είναι οι βολές, 29-5» (vid)
- Ολυμπιακός: Έφτασε τις 18 σερί νίκες σε Euroleague και πρωτάθλημα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 04.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-josh-hild-1270765-4606770-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442