Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μακέντα: «Είμαστε ο Παναθηναϊκός, μαζί θα πετύχουμε σπουδαία πράγματα»

Μακέντα: «Είμαστε ο Παναθηναϊκός, μαζί θα πετύχουμε σπουδαία πράγματα»

Ο Φεντερίκο Μακέντα μίλησε για τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από τη Λαμία, τη δυστοκία του εδώ και λίγο καιρό, αλλά και για τη συνέχεια των πράσινων στο πρωτάθλημα.

Ο Φεντερικό Μακέντα παραχώρησε συνέντευξη και μίλησε για τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από τη Λαμία, τονίζοντας πως το τριφύλλι πρέπει και μπορεί να αντιδράσει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τον αποκλεισμό από τη Λαμία: «Ζήσαμε περίπλοκη εβδομάδα και δεν είναι εύκολο να την ξεπεράσουμε. Δεν έχω συνέλθει απόλυτα μετά τον αποκλεισμό από τη Λαμία. Χάσαμε και τεθήκαμε εκτός από έναν στόχο. Δεν το θέλαμε καθόλου αυτό. Το ποδόσφαιρο δεν σταματά σε ένα αποτέλεσμα, όσο οδυνηρό κι αν είναι. Το ποδόσφαιρο έχει πολλά πάνω και κάτω. Πρέπει να δούμε τι κάναμε λάθος, να το διορθώσουμε και να προχωρήσουμε. Έχουμε το πρωτάθλημα μπροστά μας και πρέπει να βελτιωθούμε άμεσα. Έχουμε αποδείξει ότι διαθέτουμε ποιοτικό σύνολο και μπορούμε να αποδώσουμε ξανά όπως στον πρώτο γύρο. Ξέρουμε ότι κάποια στιγμή μέσα στη σεζόν θα αντιμετωπίζαμε και πτώση στην απόδοσή μας και είμαστε υποχρεωμένοι να τη διαχειριστούμε. Την Κυριακή αγωνιζόμαστε για το πρωτάθλημα και επιβάλλεται να ανασυγκροτηθούμε άμεσα, γιατί δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε άλλους βαθμούς».

Για τη διαχείριση της τωρινής κατάστασης: «Από την αρχή της σεζόν υπάρχει έντονο ομαδικό πνεύμα. Είμαστε μαζί σε ό,τι μας συμβεί. Το ανέφερα και πριν, το ποδόσφαιρο έχει πάνω και κάτω. Δεν βρισκόμαστε στην καλύτερη περίοδό μας, αλλά κάνουμε το παν για να την ξεπεράσουμε το συντομότερο. Χρειαζόμαστε απαραίτητα τη νίκη την Κυριακή και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Για τα διδάγματα από τη θητεία του στη Μαν. Γιουνάιτεντ: «Στο ποδόσφαιρο ισχύουν οι ίδιοι νόμοι σε όλο τον κόσμο. Πέρασα ανάλογες στιγμές όχι μόνο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά σε κάθε ομάδα που αγωνίστηκα. Σίγουρα ήταν διαφορετικό το περιβάλλον ή οι απαιτήσεις, αλλά όταν δεν νικάς και δεν πετυχαίνεις, αισθάνεσαι το ίδιο. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το ξεπεράσεις, παρά μόνο αν οι παίκτες μείνουν ενωμένοι και θέσουν νέους στόχους. Χρειάζεται σκληρή δουλειά, πειθαρχία και πίστη για να ξαναρχίσεις να νικάς. Ο φετινός Παναθηναϊκός έχει μέλλον, μεγάλα περιθώρια εξέλιξης και πρέπει να συνεχίσει. Εγώ θα κάνω ό,τι μπορώ για να τον βοηθήσω.

Για τη δυστοκία στο σκοράρισμα τον τελευταίο καιρό: «Προσωπικά έχασα δύο μεγάλες ευκαιρίες απέναντι στη Λαμία για το ματς πρωταθλήματος. Όταν είσαι επιθετικός, θα βιώσεις τέτοιες περιόδους που θα δυσκολεύεσαι να βάλεις τη μπάλα στα δίχτυα. Δεν έχει να κάνει με τον καθένα ξεχωριστά, όλοι κάνουμε λάθη. Το σημαντικό είναι να μη σταματήσουμε να δουλεύουμε για να είμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση και να καθαρίσουμε το μυαλό μας. Σε ό,τι με αφορά, θέλω να σκοράρω πολλά γκολ για τον Παναθηναϊκό, αυτή είναι η αποστολή μου και γι’ αυτό με εμπιστεύονται οι άνθρωποι της ομάδας. Έχω το προαίσθημα ότι θα πετύχω γκολ πολύ σύντομα».

Για το μήνυμά του στον κόσμο: «Πρώτοι εμείς αντιλαμβανόμαστε την απογοήτευση των οπαδών μας. Νιώθουμε το ίδιο συναίσθημα. Είμαστε ο Παναθηναϊκός και στοχεύουμε πάντα στο καλύτερο, αλλά το ρόστερ έχει μικρό μέσο όρο ηλικίας, μεγαλώνει σε κάθε παιχνίδι και με κάθε εμπειρία και έχει ανάγκη των υποστήριξη των οπαδών. Μαζί θα πετύχουμε σπουδαία πράγματα».

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024