Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λαμία: Ο θάνατος της 13χρονης από λάθος γιατρών δεν ήταν ο μόνος

Λαμία: Ο θάνατος της 13χρονης από λάθος γιατρών δεν ήταν ο μόνος

Σε νεκροταφείο έχει μετατραπεί το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, καθώς φαίνεται ότι ο θάνατος της 13χρονης που «έσβησε» από περιτονίτιδα, δεν ήταν το μόνο μοιραίο περιστατικό

Σε «νεκροταφείο» φαίνεται να έχουν μετατραπεί οι παιδιατρικές κλινικές της Λαμίας, καθώς ο θάνατος της 13χρονης που «έσβησε» από περιτονίτιδα, δεν ήταν το μόνο μοιραίο περιστατικό.

Ανάλογο περιστατικό φαίνεται να είχε σημειωθεί πριν 18 μήνες με ένα αγοράκι 9 ετών το οποίο έφυγε από τη ζωή λόγω λανθασμένης διάγνωσης γιατρών.

Το κοριτσάκι ήταν αβοήθητο επί δέκα ώρες στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου είχε μπει αρχικά, και μετά από φρυκτούς πόνους που είχε στην κοιλιά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λάρισας.

Οι γονείς της κοπέλας έχουν καταθέσει μήνυση κατά των τριών γιατρών του Νοσοκομείου Λάρισας, οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας. Ωστόσο αφέθησαν ελεύθεροι, αφού απολογήθηκαν, καθώς δεν είχε συμπληρωθεί η διαδικασία.

Ο δικηγόρος της οικογένειας ζητά να διερευνηθούν τα αίτια της ευθύνης των γιατρών της Λάρισας ενώ θεωρεί ότι θα διερευνηθούν και τα αδικήματα και οι παραλήψεις των γιατρών του νοσοκομείου Λαμίας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Αν είχα πάει το παιδί μου στο νοσοκομείο »Παίδων» στην Αθήνα θα ζούσε…Πείτε τους να κλείσουν τις Παιδιατρικές στα νοσοκομεία της Λαμίας και της Λάρισας. Είναι νεκροταφεία», είχε δηλώσει ο πατέρας της άτυχης κοπέλας.

«Το 2019, δυο μεγάλα νοσοκομεία, ένα της Λαμίας και ένα της Λάρισας, δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν μια απλή περίπτωση σκωληκοειδίτιδας. Το παιδί μας δεν γυρίζει πίσω. Όμως όσοι ολιγώρησαν θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη» είχε αναφέρει επίσης.

«Βοήθεια, βοήθεια, να φύγουμε από εδώ»

Τον Ιούλιο του 2017 ακόμα ένα παιδί αφήνει την τελευταία του πνοή με παρόμοιο τρόπο.

«Μείναμε τρεις ημέρες σε εκείνο τον θάλαμο ακούγοντας τους γιατρούς να μας διαβεβαιώνουν συνεχώς πως όλα πάνε καλά και πως η βελτίωση ήταν θέμα ωρών και δεδομένη» αναφέρει η μητέρα του 9χρονου αγοριού.

Ωστόσο η βελτίωση της υγείας του άτυχου παιδιού δεν ήρθε ποτέ παρά το επίπονο χειρουργείο που το υπέβαλαν οι γιατροί.

«Φώναζε συνεχώς, λες και καταλάβαινε τι θα επακολουθούσε, ‘’βοήθεια, βοήθεια, να φύγουμε από εδώ’’» αναφέρει η μητέρα.

Την τέταρτη μέρα νοσηλείας του αποφασίστηκε η διακομιδή του από το νοσοκομείο της Λαμίας στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού στην Αθήνα, για καλύτερη παρακολούθηση, όπως τους είπαν οι γιατροί.

Ο 9χρονος είχε ήδη πολυοργανική ανεπάρκεια και υπέστη καρδιακή ανακοπή, Αιτία θανάτου αποδείχθηκε πως ήταν αλλοιώσεις οξείας περιτονίτιδας.

Οι γονείς του άτυχου παιδιού υπέβαλαν μήνυση, όμως η προκαταρκτική εξέταση δεν έχει καν ακόμα ξεκινήσει.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024