Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λαμία: «Ράγισαν» καρδιές στην κηδεία της 13χρονης που πέθανε από περιτονίτιδα

Λαμία: «Ράγισαν» καρδιές στην κηδεία της 13χρονης που πέθανε από περιτονίτιδα

Το άτυχο παιδί άφησε την τελευταία του πνοή πριν από μερικές μέρες στο νοσοκομείο, στη Λάρισα

Eκλαψε όλη η Λαμία αλλά και όλη η Ελλάδα στην κηδεία του αδικοχαμένου 13χρονου κοριτσιού που πέθανε τόσο άδικα. Η κηδεία της μικρής Ιωάννας έγινε το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ναό στη Λαμία και ο κόσμος προσπαθούσε να συμπαρασταθεί στους χαροκαμένους γονείς.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως έφυγε τόσο πρόωρα και άδικα. Κανείς δεν έχει ακόμα σαφείς απαντήσεις στα αναπάντητα «γιατί» της τραγωδίας. Γιατί οι γιατροί δύο νοσοκομείων, στη Λαμία και στη Λάρισα δεν κατάφεραν να σώσουν αυτό το παιδί.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς της που ήταν απαρηγόρητοι και στέκονταν πάνω από το λευκό φέρετρο του παιδιού τους. Οι σκηνές σπαρακτικές και η θλίψη για όλους στην εκκλησία απερίγραπτη.

Η Διευθύντρια του 6ου Γυμνασίου Λαμίας, που σήμερα παρέμεινε κλειστό, συντετριμμένη αποχαιρέτισε με δύο λόγια την κοπέλα

«Αγαπητή μας Ιωάννα, η ξαφνική σου απώλεια μας γέμισε βαθύτατη θλίψη.
Ένα αναπάντητο γιατί στάθηκε στα χείλη όλων όταν μάθαμε τον χαμό σου.
το πέραμα σου από το σχολείο μας, το όμορφο χαμόγελό σου και η καθαρή ψυχή σου, θα μείνουν χαραγμένα στην καρδιά μας.Θα σε θυμόμαστε με τις πιο όμορφες, τις καλύτερες αναμνήσεις.
Είμαστε βέβαιοι ότι από σήμερα αποτελείς μέλος της γειτονιάς των αγγέλων.
Στους καλούς γονείς σου ευχόμαστε την εξ΄ύψους παρηγοριά.
Καλό ταξίδι Ιωάννα μας»

«Αν είχα πάει το παιδί μου στο νοσοκομείο στην Αθήνα θα ζούσε»

Περιτονίτιδα που προκλήθηκε από ρήξη στομάχου είναι η αιτία που προκάλεσε το θάνατο του 13χρονου κοριτσιού από τη Λαμία. Το άτυχο παιδί άφησε την τελευταία του πνοή πριν από μερικές μέρες στο νοσοκομείο, στη Λάρισα.

Το παιδί μπήκε, αρχικά, με έντονους πόνους στην κοιλιά στο νοσοκομείο της Λαμίας, αλλά η κατάστασή του επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε στη Λάρισα. Στο νοσοκομείο της πόλης οι γιατροί δεν κατάφεραν να τη σώσουν και εκεί άφησε την τελευταία της πνοή, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της.

«Αν είχα πάει το παιδί μου στο νοσοκομείο «Παίδων» στην Αθήνα θα ζούσε…», λέει συντετριμμένος ο πατέρας της 13χρονης μαθήτριας από τη Λαμία, η οποία τελικά πέθανε από διάτρηση στομάχου και όχι από σκωληκοειδίτιδα, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές.

Η ιατροδικαστική εξέταση της 13χρονης μαθήτριας Ιωάννας Κουτσοπάνου από τη Λαμία, που «έσβησε» στο ΓΝ Λάρισας μετά από χειρουργική επέμβαση, έγινε σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη από την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Ελένης Ζαγγελίδου και παρουσία δυο ιατροδικαστών της οικογένειας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, ο θάνατος προήλθε από περιτονίδα(φλεγμονή στην κοιλιά) «η οποία είναι αποτέλεσμα διάτρησης του στομάχου». Επίσης, ενημέρωσαν οι ιατροδικαστές, έχουν ληφθεί δείγματα προκειμένου να γίνουν ιστολογικές εξετάσεις από το εξειδικευμένο τμήμα του ΑΠΘ.

Σε επικοινωνία που είχε το LamiaRerport με τον πατέρα της 13χρονης μαθήτριας μας είπε: «Αν είχα πάει το παιδί μου στο νοσοκομείο «Παίδων» στην Αθήνα θα ζούσε…Πείτε τους να κλείσουν τις Παιδιατρικές στα νοσοκομεία της Λαμίας και της Λάρισας. Είναι νεκροταφεία», είπε μεταξύ άλλων ο πατέρας του αδικοχαμένου κοριτσιού.

Σπαρακτικές σκηνές στην κηδεία της μαθήτριας

Η οικογένεια ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη. Να τιμωρηθούν όσοι έφταιξαν και οδήγησαν την 14χρονη στον θάνατο.

Η κηδεία τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. κ. Νικόλαο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας.  Αντί στεφάνων συγκεντρώθηκαν χρήματα που θα δοθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024