Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θάνατος 13χρονης: «Οι γιατροί δεν κατάλαβαν ότι είχε περιτονίτιδα»

Θάνατος 13χρονης: «Οι γιατροί δεν κατάλαβαν ότι είχε περιτονίτιδα»

Ο δικηγόρος της οικογένειας κατήγγειλε ότι οι γιατροί δεν υπέβαλαν το παιδί σε καμία απολύτως εξέταση για να διαπιστώσουν πού οφειλόταν ο πόνος

Αβοήθητο επί δέκα ώρες είχαν αφήσει στο νοσοκομείο της Λαμίας το 13χρονο κορίτσι το οποίο άφησε την τελευταία του πνοή από περιτονίτιδα, όπως καταγγέλλει ο δικηγόρος της οικογένειας, Ν. Διαλυνάς, αποκαλύπτοντας ότι οι γιατροί δεν είχαν καταλάβει τι είχε.

Όπως είπε, το κορίτσι πήγε στα επείγοντα του νοσοκομείου Λαμίας στις 04:00 τα ξημερώματα με αφόρητους πόνους στην κοιλιά. Από εκείνη την ώρα έως και τις 14:00 το μεσημέρι κανείς γιατρός δεν ασχολήθηκε σοβαρά με την περίπτωσή της.

Ο κ. Διαλυνάς κατήγγειλε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ότι οι γιατροί δεν υπέβαλαν το παιδί σε καμία απολύτως εξέταση για να διαπιστώσουν πού οφειλόταν ο πόνος.

«Από αυτά τα συμπτώματα μπορεί να καταλάβει κι ένας τεταρτοετής φοιτητής ότι πρόκειται για σκωληκοειδίτιδα. Δεν της έκαναν το πιο απλό… έναν υπέρηχο κοιλίας ή μια απλή εξέταση αίματος για να δουν τους ανεβασμένους δείκτες. Της έδιναν παυσίπονα μέχρι που το μεσημέρι την εξέτασε γενικός χειρουργός και είπε ότι το παιδί πρέπει να μεταφερθεί επειγόντως στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού» είπε ο κ. Διαλυνάς.

Παρά τις υποδείξεις του γιατρού όμως, αποφασίστηκε η διακομιδή της 13χρονης στο νοσοκομείο Λάρισας, όπου και εξέπνευσε μετά από λίγες ώρες.

Σε ερώτηση αν το παιδί πονούσε τις προηγούμενες μέρες, ο δικηγόρος της οικογένειας απάντησε ότι προφανώς πονούσε, αλλά την Παρασκευή που πήγε στο νοσοκομείο οι πόνοι ήταν εντονότατοι, λόγω της περιτονίτιδας.

Ο ίδιος και η οικογένεια της άτυχης μικρής εκτιμούν ότι αν οι γιατροί είχαν δώσει την πρέπουσα προσοχή και είχαν προχωρήσει εγκαίρως στη διάγνωση και στη διακομιδή του στο Παίδων, το παιδί θα ήταν ζωντανό.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024