Νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στις 12 στο Σύνταγμα
Το κάλεσμα απηύθυνε η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία μετά την απόφαση να αναβληθεί για το μεσημέρι της Παρασκευής η ψήφιση της Συμφωνίας
Νέο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος, εν όψει της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή.
Το κάλεσμα απηύθυνε η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία μετά την απόφαση να αναβληθεί για το μεσημέρι της Παρασκευής η ψήφιση της Συμφωνίας.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας ο Ιωάννης Αθανασιάδης «στο σημείο που έχουμε φτάσει η μόνη λύση είναι μία παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Του ζητούμε να σταθεί στο ύψος του και να λυτρώσει τον ελληνικό λαό».
Τα μέτρα ασφαλείας αναμένεται και σήμερα να είναι αυστηρά, ειδικά μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη συγκέντρωση της Πέμπτης. Η αστυνομία προχώρησε σε 133 προσαγωγές και 10 συλλήψεις . Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν αντιασφυξιογόνες μάσκες και διάφορα «πολεμοφόδια», ενώ τέσσερις από αυτούς συνελήφθησαν για συμμετοχή στα επεισόδια έξω από τη Βουλή.
Περίπου 85 από τους προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια πριν από την συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Οι προσαγωγές αυτές έγιναν στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων που έκανε η Αστυνομία, κατ’ εφαρμογή ειδικού σχεδιασμού, με στόχο να εμποδίσουν τις ομάδες των ακροδεξιών που πήγαιναν αποκλειστικά για να προκαλέσουν επεισόδια στη Βουλή.
Οι περισσότεροι από τους προσαχθέντες αυτούς, αφέθηκαν ελεύθεροι το βράδυ, αλλά μια ομάδα πάνω από 30 άτομα, πέρασε έξω από το σπίτι του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα και έγραψαν με σπρέι στον μαντρότοιχο το σύνθημα: «Μακεδονία γη ελληνική».
Η ομάδα αυτή προσήχθη και πάλι από τις αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έγραψε το σύνθημα, οπότε θα προστεθεί στους συλληφθέντες. Κατά την διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από πέτρα.
- Ιράν: Πώς ο «έλληνας ιστορικός Πλούταρχος» προέβλεψε την παρακμή της αμερικανικής αυτοκρατορίας
- Χιλή: Συνελήφθη πρώην στρατιωτικός καταδικασμένος για τη δολοφονία του τραγουδιστή Βίκτορ Χάρα
- Ιράν: Ο Τραμπ αφήνει «χώρο» για διαπραγματεύσεις, αλλά «διατηρεί όλες τις επιλογές στο τραπέζι»
- Βραζιλία: Ανακαλεί τον πρεσβευτή της στο Μπουένος Αϊρες μετά τις «προσβλητικές» δηλώσεις του Μιλέι
- ΛΔ Κονγκό: 3.200 κρούσματα του Εμπολα, συμπεριλαμβανομένων 1.405 θανατηφόρων
- Γερμανία: Ο υπουργός Μεταφορών ζητά την απόλυσή του κάνοντας λόγο για «αναξιοπρεπή κατάσταση»
- Ουκρανία: «Χτυπήθηκαν λιμάνια και πλοία» από τις ρωσικές δυνάμεις ενώ βυθίστηκε το Golden Leo
- Βιετνάμ: 17 ναυτικοί αγνοούνται έπειτα από ναυάγιο φορτηγού στη Νότια Σινική Θάλασσα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442