Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τη Βουλή, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση για τη Μακεδονία, ενώ σε εξέλιξη βρισκόταν η συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Οι αρχές προχώρησαν σε 133 προσαγωγές και 10 συλλήψεις.

Η συγκέντρωση ήταν ειρηνική και περιορισμένη σε όγκο. Ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν αυτήν την φορά τους διαδηλωτές και λόγω της έντονης βροχόπτωσης οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να αραιώνουν.

Ωστόσο, τα επεισόδια δεν έλειψαν ούτε αυτήν τη φορά, καθώς την ώρα που η μεγάλη μερίδα των διαδηλωτών αποχωρούσαν, μια ομάδα περίπου 50 κουκουλοφόρων άρχισαν να πετούν πέτρες στους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών. Το αποτέλεσμα ήταν να τραπούν σε φυγή και οι υπόλοιποι διαδηλωτές που είχαν απομείνει στο Σύνταγμα.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν την ώρα που στο βήμα της Βουλής ήταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και κατήγγειλε τη δράση των τραμπούκων κατά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο.

Περίπου στις 23:30 όλοι οι δρόμοι του κέντρου άνοιξαν και παραδόθηκαν ξανά στην κυκλοφορία.

Η ένταση ξεκίνησε λίγο πριν τις 10 το βράδυ όταν οι κουκουλοφόροι ξεκίνησαν πετροπόλεμο με την αστυνομία στην Αμαλίας, στο ύψος της Όθωνος.

Νωρίτερα, ομάδα κουκουλοφόρων έσκισε και στη συνέχεια έκαψε μία σημαία των Σκοπίων μπροστά στα σκαλιά της Βουλής, ενώ πέταξαν και φωτοβολίδα.

Οι αρχές προχώρησαν συνολικά σε 133 προσαγωγές και 10 συλλήψεις. Μάλιστα οι προσαγωγές ξεκίνησαν από νωρίς, με την αστυνομία να προσαγάγει άτομα που θεωρούνταν ύποπτα για τέλεση επεισοδίων.

Οι 30 από τις προσαγωγές αφορούν άτομα που έγραφαν συνθήματα για τη Μακεδονία έξω από την οικεία του αμερικάνου πρέσβη.

Νέα συγκέντρωση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών την Παρασκευή

Νέο κάλεσμα για συλλαλητήριο στο Σύνταγμα απηύθυνε ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας, Ιωάννης Αθανασιάδης.

Μετά την απόφαση να αναβληθεί για το μεσημέρι της Παρασκευής η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, οι Παμμακεδονικές Ομοσπονδίες απηύθυναν νέο κάλεσμα για την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να δείξουν την αντίθεσή τους στην ψήφιση για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Υπενθυμίζεται ότι στη συγκέντρωση της Πέμπτης, η αστυνομία προχώρησε σε αρκετές προσαγωγές, καθώς και συλλήψεις.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο