Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναβάλλεται για αύριο το μεσημέρι η ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Αναβάλλεται για αύριο το μεσημέρι η ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Όπως ανακοινώθηκε από τον προεδρεύοντα στην Ολομέλεια της Βουλής, η ψηφοφορία για τη συμφωνία θα γίνει το μεσημέρι της Παρασκευής, στις 14:30, προκειμένου να υπάρξει χρόνος να μιλήσουν όλοι όσοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον

Για το μεσημέρι της Παρασκευής αναβάλλεται η ψηφοφορία στο ελληνικό Κοινοβούλιο για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως ανακοινώθηκε από τον προεδρεύοντα στην Ολομέλεια της Βουλής, Σπ.Λυκούδη, η ψηφοφορία για τη συμφωνία θα γίνει το μεσημέρι της Παρασκευής, στις 14:30, προκειμένου να υπάρξει χρόνος να μιλήσουν όλοι όσοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Ο μεγάλος αριθμός των βουλευτών που ζήτησαν να μιλήσουν (πάνω από 200) οδήγησε στην αναβολή της ψηφοφορίας.

Με ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, η συζήτηση θα διεξαχθεί σήμερα έως τις 01:30 και θα εκκινήσει πάλι το πρωί της Παρασκευής, με την ψηφοφορία να προγραμματίζεται για αμέσως μετά.

Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε ο προεδρεύων στην Ολομέλεια της Βουλής, Σπύρος Λυκούδης, κάνοντας γνωστό πως απομένουν περισσότεροι από 100 βουλευτές που θέλουν να μιλήσουν.

Η μάχη κορυφής Τσίπρα – Μητσοτάκη και των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών θα γίνει σήμερα καθώς έγινε γνωστό ότι θα μιλήσουν κανονικά, ασχέτως αν αύριο κλείσει η συζήτηση με τον υπουργό Εξωτερικών, δηλαδή τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Όπως εξήγησε αργά το απόγευμα ο πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, μέχρι σήμερα το απόγευμα είχαν μιλήσει μόνο περίπου οι μισοί από τους βουλευτές που είχαν εγγραφεί ως ομιλητές και αν η ψηφοφορία διεξαγόταν απόψε θα έπρεπε να κοπούν τουλάχιστον οι μισοί συνυπολογιζομένων των παρεμβάσεων υπουργών και πολιτικών αρχηγών.

Με δεδομένη τη δέσμευση για άνεση χρόνου στη διαδικασία και την τοποθέτηση όσων βουλευτών το επιθυμούσαν, δεν θα είχε κανένα νόημα -και για τον κόσμο που παρακολουθεί- και δεν θα ήταν σωστό να συνεχισθεί η συνεδρίαση όλη τη νύχτα και να διεξαχθεί η ψηφοφορία το πρωί, αφού δεν υπάρχει κανενός είδους πίεση ή δέσμευση για το πότε θα ολοκληρωθεί.

Ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι οι ομιλητές, μαζί με τους πολιτικούς αρχηγούς, θα φθάσουν αύριο το μεσημέρι κοντά στους 230, περισσότεροι από όσους τοποθετήθηκαν κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024