Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βυθισμένη στο χάος η Βενεζουέλα: 26 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Βυθισμένη στο χάος η Βενεζουέλα: 26 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Το απόλυτο χάος επικρατεί για ακόμα μια μέρα στη Βενεζουέλα, με τον Νικολάς Μαδούρο να προσπαθεί με κάθε τρόπο να καταστείλει του εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που κατακλύζουν τους δρόμους, ζητώντας την καθαίρεση του

Το απόλυτο χάος επικρατεί για ακόμα μια μέρα στη Βενεζουέλα, με τον Νικολάς Μαδούρο να προσπαθεί με κάθε τρόπο να καταστείλει του εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που κατακλύζουν τους δρόμους, ζητώντας την καθαίρεση του.

Όπως αναφέρει το Παρατηρητήριο Κοινωνικών Συγκρούσεων της Βενεζουέλας (SVCO), από τη Δευτέρα που ξεκίνησαν οι αντιδράσεις κατά του Μαδούρο, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 26 άνθρωποι, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι διαδηλωτές δέχονται επιθέσεις τόσο από τις αστυνομικές δυνάμεις, όσο και από παραστρατιωτικές οργανώσεις, οι οποίες δρουν σε συνεργασία με τους ένστολους, και προφανώς με εντολή του Μαδούρο.

Τα περισσότερα θύματα ήταν άνδρες ηλικιών μεταξύ 19 και 47 ετών, με την OVCS να αναφέρει ότι ένας 18χρονος έφηβος σκοτώθηκε από πυρά στο Καράκας.

Στις προηγούμενες, πολύμηνες διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης εναντίον του προέδρου Μαδούρο, το 2017, συνολικά είχαν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 125 άνθρωποι.

Κλείνει την πρεσβεία και τα προξενεία της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ ο Μαδούρο

Την απόφασή του να κλείσει την πρεσβεία και όλα τα προξενεία της στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσε ο Νικολάς Μαδούρο, μία ημέρα αφότου διέκοψε όλες τις διπλωματικές σχέσεις του Καράκας με την Ουάσινγκτον, σε απάντηση για την αναγνώριση, εκ μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης, του ηγέτη της αντιπολίτευσης ως μεταβατικού προέδρου.

Στην ομιλία του, ο Μαδούρο είπε ότι συμφωνεί με την έκκληση που απηύθυναν το Μεξικό και η Ουρουγουάη για έναρξη διαλόγου μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα προκειμένου να βρεθεί μια διέξοδος από την πολιτική κρίση.

Τόνισε εξάλλου ότι σκοπεύει να παραμείνει στην εξουσία γιατί δεν υπάρχουν «συνταγματικοί λόγοι» για την απομάκρυνσή του.

«Η κυβέρνηση της οποίας προΐσταμαι θα συνεχίσει να κυβερνά» είπε, προσθέτοντας ότι «είναι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει όλες τις δυσκολίες».

Λίγο νωρίτερα, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, κάλεσε τις χώρες της Λατινικής Αμερικής να υιοθετήσουν την απόφαση των ΗΠΑ και να αναγνωρίσουν τον Χουάν Γκουαϊδό πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Μιλώντας στην έδρα του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών στην Ουάσιγκτον, ο Μάικ Πομπέο είπε ότι η διεθνής κοινότητα βλέπει την Βενεζουέλα να υποφέρει για μεγάλο διάστημα και ήρθε η στιγμή να αποκατασταθεί η δημοκρατία.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ζήτησε να μιλήσει για την κατάσταση στην Βενεζουέλα στο Συμβούλιο Ασφαλείας, το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως το Σάββατο, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Νοτίου Αφρικής στον ΟΗΕ, Τζέρι Ματίλα.

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024