Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κύπελλο: Ο τιμωρός Εργοτέλης απέκλεισε τον ΟΦΗ στα πέναλτι

Κύπελλο: Ο τιμωρός Εργοτέλης απέκλεισε τον ΟΦΗ στα πέναλτι

Ο ΟΦΗ έχασε συνολικά τέσσερα πέναλτι (0/2 ο μοιραίος Ποτουρίδης) στην κανονική διάρκεια του αγώνα και στη ρώσικη ρουλέτα και ο τιμωρός Εργοτέλης προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου

Σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα ο ΟΦΗ απέτυχε να μετατρέψει σε γκολ τα δυο από τα τρία πέναλτι που κέρδισε στην κανονική διάρκεια και ο συντοπίτης Εργοτέλης τον τιμώρησε στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι. Το 1-1 της κανονικής διάρκειας έστειλε τις δυο ομάδες στην παράταση και εν συνεχεία στα πέναλτι. Εκεί οι φιλοξενούμενοι (που αγωνίζονται στη Football League) αποδείχτηκαν ψυχραιμότεροι στο Γεντί Κουλέ και με 4-3 πήραν μια σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στο πρώτο 20λεπτο οι δυο ομάδες αναλώθηκαν σε ένα παιχνίδι κέντρου με τον ΟΦΗ να έχει μια μικρή πρωτοβουλία κινήσεων. Οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε κατάφεραν να σκοράρουν αιφνιδιάζοντας τους γηπεδούχους.

Στο 23ο λεπτό ο Ιατρούδης τροφοδότησε τον Μπουτσάκη στον άξονα και αυτός με ένα φανταστικό αριστερό βολέ έστειλε τη μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Σωτηρίου. Σαν να μην έφτανε αυτό οι ασπρόμαυροι έμειναν με 10 παίκτες τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης εκνευρισμένος από ένα φάουλ που του έγινε και δεν δόθηκε, έκανε τάκλιν με τα δύο πόδια από πίσω στον Οικονόμου και είδε αρχικά την κίτρινη κάρτα από τον Κουτσιαύτη. Στη συνέχεια ο ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή με κάποια «Γαλλικά» και αποβλήθηκε.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης. Μάλιστα έφτασαν και στην ισοφάριση δυο λεπτά πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Ο Οικονόμου τράβηξε από τη φανέλα τον Νέιρα και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Νέιρα ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών και σουτ στο κέντρο της εστίας έκανε το 1-1.

Οι δυο ομάδες ήταν επιφυλακτικές στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Τον έλεγχο συνέχισε να έχει ο ΟΦΗ κερδίζοντας και δεύτερο πέναλτι στον 57′, όταν ο Κουτσιαύτης καταλόγισε παράβαση του Μπουσέλη πάνω στον Πέρσον. Ο Νέιρα ανέλαβε και πάλι την εκτέλεση, αλλά αυτή τη φορά νικήθηκε από τον Κατσιμήτρο που μάντεψε σωστά και απέκρουσε.

Ο ΟΦΗ κέρδισε και τρίτο πέναλτι στο 71ο λεπτό για χέρι του Μπουρσέλη. Ο Ποτουρίδης ανέλαβε να εκτελέσει, αλλά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι με το 1-1 να παραμένει. Χωρίς κάποια ιδιαίτερη φάση στα εναπομείναντα λεπτά η αναμέτρηση οδηγήθηκε στο έξτρα 30λεπτο.

Με εμφανή τα σημάδια της κούρασης, οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια σπουδαία ευκαιρία. Με το 1-1 να είναι το τελικό σκορ, ΟΦΗ και Εργοτέλης θα έλυναν τις διαφορές τους στα πέναλτι. Μοιραίοι για τους γηπεδούχους ήταν οι Ποτουρίδης και Κυριακίδης οι οποίοι απέτυχαν να σκοράρουν. Για τους φιλοξενούμενους μονάχα ο Μπάτζιος αστόχησε, με την εκτέλεση του Ροβίθη να είναι αυτή που έδωσε την πρόκριση στους «8» τους Κυπέλλου. Τεράστιο μερίδιο στην επιτυχία πιστώνεται βέβαια και ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη Κατσιμήτρος.

Η σειρά των πέναλτι:

Σάσι 1-0
Ιατρούδης 1-1
Ποτουρίδης το χάνει
Μπάτζιος – αποκρούει ο Σωτηρίου
Κυριακίδης – αποκρούει ο Κατσιμήτρος
Τσέλιος 1-2
Κοροβέσης 2-2
Έφορντ 2-3
Βουό 3-3
Ροβίθης 3-4

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΦΗ (Καραμπετάκης): Σωτηρίου, Μιχόγιεβιτς, Ποτουρίδης, Κοροβέσης, Δεληγιαννίδης (88’ Κυριακίδη), Νάστος, Μεγιάδο, Νέιρα, Κουτσιανικούλης, Οικονόμου (46’ Σάσσι), Πέρσον (60’ Βουό).

Εργοτέλης (Παπαβασιλείου): Κατσιμήτρος, Οικονόμου (46’ Ροβίθης) , Μπουρσέλης (81’ Προβυδάκης), Λαμπάκης, Μπάτζιος, Μπρους, Μπουτσάκης, Τσέλιος, Κούατενγκ (62’ Κατσούρη), Ιατρούδης, Έφορντ.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024