Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαυρωτάς: Η φωνή του Ποταμιού θα συνεχίσει να ακούγεται στη Βουλή

Μαυρωτάς: Η φωνή του Ποταμιού θα συνεχίσει να ακούγεται στη Βουλή

«Μπορεί κάποιοι να διέλυσαν την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού, η φωνή του όμως θα συνεχίσει να ακούγεται στη Βουλή, χωρίς μάλιστα αριστερές ή δεξιές εκπτώσεις»

«Μπορεί κάποιοι να διέλυσαν την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού, η φωνή του όμως θα συνεχίσει να ακούγεται στη Βουλή, χωρίς μάλιστα αριστερές ή δεξιές εκπτώσεις» ανέφερε κατά τη σημερινή του ομιλία στην Ολομέλεια για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς.

Σε ότι αφορά στη Συμφωνία, επεσήμανε ότι το Ποτάμι είχε από το 2014 στις θέσεις του την εθνική γραμμή και δεν κάνει μεταβολή, όπως άλλα κόμματα, όταν έρχεται η ώρα του «δια ταύτα».

Διαπιστώνοντας, πως η προϊστορία των διαπραγματεύσεων είχε οδηγήσει, πρακτικά, στη διεθνή αναγνώριση της γείτονας χώρας ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», εκτίμησε πως η εν λόγω Συμφωνία επιτυγχάνει την ανακοπή της μονοπωλιακής χρήσης του όρου.

Επανέλαβε πως η Συμφωνία δεν θα πρέπει ούτε να εξιδανικεύεται ούτε να δαιμονοποιείται.

Επέμεινε, πως το πλέον αρνητικό χαρακτηριστικό της Συμφωνίας είναι η εργαλειοποίησή της, τόσο από πλευράς Κυβέρνησης, όσο και από πλευράς Αντιπολίτευσης.

Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει προβλήματα σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ οδήγησε τα δύο κόμματα στην αποκήρυξη της Συμφωνίας, προκειμένου να διασφαλίσουν τα ακροατήρια τους και, έτσι, όχι μόνο χάθηκε η ευκαιρία για μια διεξοδική συζήτηση σε βάση επιχειρημάτων, αλλά αναβίωσαν ακόμα και εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα.

Παρουσίασε τα, κατά τη γνώμη του, δύο βασικά θετικά σημεία της Συμφωνίας. Πρώτον, τη διακοπή της μονοπωλιακής χρήσης του όρου «Μακεδονία» που de facto είχε κερδίσει η γειτονική χώρα και την αποσαφήνιση ότι υπάρχει και άλλη Μακεδονία, ιστορικά συνδεδεμένη με την Ελλάδα.

Δεύτερον, το γεωπολιτικό όφελος με τη σταθεροποίηση της γείτονος, χάρη στην Ευρωατλαντική προοπτική της, την ανάδειξη της χώρας μας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή και τη δυνατότητα των Βαλκανίων να εκπέμψουν θετικά μηνύματα στη διεθνή κοινότητα που θα οδηγήσουν και σε αναπτυξιακές ευκαιρίες.

Τέλος, απέρριψε ως ανεδαφικές τις θέσεις για ονομασία, που δεν θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» και την πιθανότητα επαναδιαπραγμάτευσης της Συμφωνίας από Κυβέρνηση της ΝΔ, κρίνοντας πως αν το ζήτημα δεν λυθεί τώρα με τη συμμετοχή μας, θα λυθεί ερήμην μας με χειρότερα αποτελέσματα.

Ολοκληρώνοντας, ανέφερε ότι στην ιστορική αυτή συνεδρίαση του Κοινοβουλίου εκφράζει τους χιλιάδες συμπολίτες μας, που θεωρούν θετική τη συμφωνία και ταυτόχρονα αρνητική τη θητεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024